Islanan laptop için neler yapılabilir?

Arıcan

Hectopat
Makaleler
1
Bugün 1.5 yaşındaki kardeşim laptopuma su döktü. İlk başta açılmıyordu kurulayınca açılmaya başladı ama güç düşmesinin ışığı yanmıyordu şu an laptopu ters çevirdim. Oksitlenme diye bir şeyler duymuştum. Şu an ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ki bilgisayara açtıysan geçmiş olsun benim de laptopuma 2 yaşındaki kardeşim su dökmüştü aradan 1 gün geçti prize taktım anakart, işlemci, RAM hepsi yandı sadece ekranı çalışıyordu onu da 300 liraya sattık. Servise yollamıştık 2000 liralık laptopa 4800 lira para istedi HP.

Hocam açtım bilgisayarı ama bilgisayar elden giderse ben mahvolurum her şeyim onda var.
İçini aç, güneşte beklet ya da pirincin içine yatır.

Güneş yok ki.

Hocam açtım bilgisayarı ama bilgisayar elden giderse ben mahvolurum her şeyim onda var.

Güneş yok ki.

Bu kadar korkmanıza gerek yok, içindeki hard diski çıkartırsınız başka bilgisayara takarsınız olur biter. Zaten HDD üretimleri bildiğim kadarıyla havasız ortamda el değmeden yapılıyor içerisindeki diske toz bulaşmasın diye. Kolay kolay su gireceğini düşünmüyorum. O yüzden pek bir sıkıntı olmaz.

Güneş yoksa saç kurutma makinesi ile ne çok uzak ne de çok yakın bir mesafeden sıcak hava iletin. Fazla sıcak olmamasına dikkat edin. 5-10 dakika sonra da pirincin içine yatırın. Sorun çözülürse bu mesajı çözüm olarak işaretlersen mutlu olurum.

Sıvı temasından eğer bilgisayar çalışırken döküldüyse büyük ihtimal bilgisayar çöp olmuştur. O an çalışan bilgisayar akşama açılmayabilir. Kurutarak bir çözüme ulaşmak denenebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı