himsey

Hectopat
Başlıkta yazdığım gibi işlemci 255 derece oluyor yük altında. Ve 255 derece olduğunda ise CPU status ratio X7'ye düşüyor ve CPU voltajı düşüyor. Bu yüzden oyunlarda 10 FPS'ye kadar düşüyor. Bu sorun anakart yüzünden mi işlemci yüzünden mi yoksa işlemci soğutucusu yüzünden mi? Ve ben bu sorunu nasıl çözerim? Not: BIOS'u birkaç kere sıfırladım, termal macunu değiştirdim.

Dosya Ekleri

• işlemci 2.png
    3 KB · Görüntüleme: 231
  • işlemci.png
    5,3 KB · Görüntüleme: 183
  • işlemci.png
    58,6 KB · Görüntüleme: 169
Dostum bence anakarttın gösterge yanlış gösteriyor fahrenheit değeri diyeceğim resimde öyle değil. Bilgisayarı kapatmanı tavsiye ederim diğer bileşenlerine zarar vermesi an meselesi.

Bende diyorum havalar niye sıcak

Evet biliyorum çok fazla konu okudum biliyorum peki ben bunu nasıl çözeceğim?

Servise götürün veya anakarta bakın. İşlemciyi söküp çıkartın. Anakartı resetlemek (enerjiden mahrum bırakmak) düşük bir ihtimalle yardımcı olur. İşlemciyi başka anakartta deneyin belli olur.

BIOS güncel. Anakartın kendi yazlımını bulamadım ben sitesinde tekrar bakıyorum.

Ateş ettin yine

İşlemci 255 derece gösterirken CPU Vcore 0.888 oluyor. Ben bunu tekrar 1.34'e çıkarmam için soğutucuyu mu değiştirmem lazım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…