Çözüldü İşlemci 90 Derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlarında dediği gibi termal macunu değiştirmelisin. ben de Q6700 kullanmıştım stock fan ile ve aşırı ısınıyor. Önerim kule tipi pahalı olmayan bir soğutucu ve ısı iletkenliği yüksek olan bir termal macun alman. Eğer bütçe belirler isen yardımcı olabilirim. Ama bir an önce yapmalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemciyi ben de uzun bir süre kullandım, ancak hafif O.C yapılmış haliyle 98 derece ısıyla Witcher 3 oynamıştım saatlerce, eski olduğu için haliyle çok ısınan bir işlemci ancak "ısınma" kavramının sadece AMD'ye özel olduğunu düşünen arkadaşlar için bu ısılar Intel için imkansızmış gözüyle bakılıyor ancak değil, bu işlemciler çok ısınan işlemcilerdi zaten.

Muhtemelen oyun harici ekran kartını kullanmıyor, böyle bir sorun vardı oyunda. İkisinde işlemciye yüklenmiştir haliyle işlemcinin ısınması normal.

Bu konuda ne kadar boş yapmışsınız ya? Her şeyle dalga geçmişiniz. Belli ki konu sahibi pek çakmıyor bu işlerden.

Yok diş macunu, yok mesir macunu falan.

Bak dostum. Yapman gereken şey kasayı açmak. O işlemci soğutucuyu çıkar. Onun altında gri bir şey olacak. Hafif yapışkan gibi. Oraya kolonya ile ıslatılmış pamuk yada peçete ile iyice temizleyeceksin.

Sert bir nesne ile bastırmak yok. Fazla kolonya dökmek yok. Soğutucu bloğunun altında olan macunlu kısmı temizledikten sonra işlemciyi yerinden çıkar, çok yavaşça ve bastırmaya temiz bir kolonyalı pamuk yada mendil ile oradaki macun kalıntısını da temizleyeceksin.

Daha sonra termal macun alacaksın. Kaliteli alman çok şey fark edecek. Vatan'dan falan. Ama bilgisayarcılarda satılan 3 liralık dandik macunlardan alma. En son tercihin o olsun.

Yeni macunu işlemciye sıkacaksın. Daha sonra soğutucu blok ve iş bitti.

Bu arada bu işlemlerden önce tüm fanları kompresör, süpürgesini üfleme modu varsa onunla hava üflet. Tozlar kalksın. Temizle. Sonra yap macun değiştirme işini.

Daha detaylı bilgi için Youtube ve Google'ı kullanabilirsin. İşlemci termal macun değiştirme yaz çıkar.

Bu konuda ne kadar boş yapmışsınız ya? Her şeyle dalga geçmişiniz. Belli ki konu sahibi pek çakmıyor bu işlerden.

Yok diş macunu, yok mesir macunu falan.

Bak dostum. Yapman gereken şey kasayı açmak. O işlemci soğutucuyu çıkar. Onun altında gri bir şey olacak. Hafif yapışkan gibi. Oraya kolonya ile ıslatılmış pamuk yada peçete ile iyice temizleyeceksin.

Sert bir nesne ile bastırmak yok. Fazla kolonya dökmek yok. Soğutucu bloğunun altında olan macunlu kısmı temizledikten sonra işlemciyi yerinden çıkar, çok yavaşça ve bastırmaya temiz bir kolonyalı pamuk yada mendil ile oradaki macun kalıntısını da temizleyeceksin.

Daha sonra termal macun alacaksın. Kaliteli alman çok şey fark edecek. Vatan'dan falan. Ama bilgisayarcılarda satılan 3 liralık dandik macunlardan alma. En son tercihin o olsun.

Yeni macunu işlemciye sıkacaksın. Daha sonra soğutucu blok ve iş bitti.

Bu arada bu işlemlerden önce tüm fanları kompresör, süpürgesini üfleme modu varsa onunla hava üflet. Tozlar kalksın. Temizle. Sonra yap macun değiştirme işini.

Daha detaylı bilgi için Youtube ve Google'ı kullanabilirsin. İşlemci termal macun değiştirme yaz çıkar.
Benim aptal kardeşim 2 yıl önce oraya gerçek diş mkacunu sürmüş o yüzden böyle yapıyomuş şimdi degiştirdim.

Benim aptal kardeşim 2 yıl önce oraya gerçek diş mkacunu sürmüş o yüzden böyle yapıyomuş şimdi degiştirdim.
Diş macunu olayını kim yaptı ise...

Bir deli kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış.

Diş macunu nedir ya? Elinde yapacak hiçbir imkan yoksa peki. Ama niye...

Peki ısınma sorunu geçti mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı