İşlemci Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Erkan Toku

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Maden Mühendisi
Merhabalar.
Arkadaşlar ben g3258(4.4ghz) kullanıyorum. Ancak sanırım ekran kartıma yetmiyor. Ekran kartım Asus R9 280x. Ve ben daha ekran kartına overclock bile yapmadım ama işlemci yetişmiyor gibi. Sizce nasıl bir işlemci almalıyım ve en önemlisi neden ? İşlemci alınırken dikkat edilmesi gereken ince dataylardan da biraz bahsederseniz çok sevinirim. Balık tutmayı da öğrenmek lazım ;)

Sistemim
Asus h91M-PLUS
4gb 1600mhz x2 (8gb)
Asus r9 280x

4.4GHz'de çalışan G3258'in 280x ile darboğaz olacağını sanmıyorum. İşlemcinizin yetmediğini nasıl anladınız?

Merhabalar.
Arkadaşlar ben g3258(4.4ghz) kullanıyorum. Ancak sanırım ekran kartıma yetmiyor. Ekran kartım Asus R9 280x. Ve ben daha ekran kartına overclock bile yapmadım ama işlemci yetişmiyor gibi. Sizce nasıl bir işlemci almalıyım ve en önemlisi neden ? İşlemci alınırken dikkat edilmesi gereken ince dataylardan da biraz bahsederseniz çok sevinirim. Balık tutmayı da öğrenmek lazım ;)

Sistemim
Asus h91M-PLUS
4gb 1600mhz x2 (8gb)
Asus r9 280x
Sanırım arkadaş ekran kartı ile işlemcinin dar boğaz oluşturduğunu düşünüyor. Bu konuyu okuyabilirsin. Tam emin olmadan masrafa girmenizi tavsiye etmem. Fikrimce de o işlemci o ekran kartı dar boğaz yapmaz.

İşlemci alırken dikkate alınıcak pek şey yok.

1-) Ekrankartina darbogaz yapmamalı.
2-) Uzun ömürlü ve f/p ürünleri seçilmeli.
3-) Anakartınla uyumlu olmalı.

H91 demişsiniz,H81 herhalde o ben olsam İşlemciyi İ5 4460 yapardım. Elinizdeki işlemci uzun ömürlü değil fakat darbogaz da yapmaz.

Son düzenleme:
4.4GHz'de çalışan G3258'in 280x ile darboğaz olacağını sanmıyorum. İşlemcinizin yetmediğini nasıl anladınız?
Şu şekilde ki ben bf4 oynarken ekran kartı %100 ile çalışmıyor ancak işlemci herdaim %100 çalışıyor ve bellirli bir süreden sonra sanırım ısının etkisi ile (çekirdek ısısı 94 cpu ısısı 54 derece oluyor aida64 değerlerine göre) fps birden bire 80+ değerlerden 9-25 arası düşüyor.

H91 demişsiniz,H81 herhalde o ben olsam İşlemciyi İ5 4460 yapardım. Elinizdeki işlrmci uzun ömürlü değil fakat darbogaz da yapmaz.
Teşekkürler hocam düzeltme için H81M-PLUS olacak

80+ lar dan düşüyorsa bu darboğaz değil ısınma sorunudur. İyi bir işlemci soğutucunuz yoksa OC ile birlikte bu derecelere çıkması performansı etkiler.

Samsung 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
228 TL

COOLER MASTER HYPER T4 775/1155/1156/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
115 TL

Bunları alabilirsin.

80+ lar dan düşüyorsa bu darboğaz değil ısınma sorunudur. İyi bir işlemci soğutucunuz yoksa OC ile birlikte bu derecelere çıkması performansı etkiler.
Cooler Master t2 mini ile soğutuyorum ve dikkat çekmek isterim cpu 54 çekirdek ısısı 80+

O ısı aşırı bir değer değil fakat sağlam bir soğutucu yok ise oc yapmanızı tavsiye etmem. Sorun başka bir şey bence ama ne olduğunu tam kestiremedim.
Bir fikiriniz var mı ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı