İşlemci Bazen Çok düşük Hızda Çalışıyor

Enesalp

Hectopat
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
119
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımı açtığımda bazen çok yavaş çalışıyor, görev yöneticisinden baktığımda işlemcinin çok düşük frenkansta çalıştığını görüyorum.Bilgisayar bir hali yavaşlıyor. Anakart üzerinde "F8" kodu yazılıydı en son yaptığında, sorun bazen oluyor ve bilgisayarı ilk açtığımda gerçeklerşiyor. Kapatıp açtığımda bu sorun düzeliyor. Bilgisayarımı alalı daha bir ay olmadı.
  • ASUS ROG STRIX-e Gaming X 570 anakart.
  • AMD Ryzen 3950X.
  • ASUS ROG STRIX 2070S ekran kartı.
  • G.Skill LC 16 3600 16x2.
  • Samsung Evo Plus 970 1 TB.
  • ROG Thor 1200W.
  • Cooler Master Masterliquid ML 360R.
  • Seagate 2TB baracuda hard disk.
Arkadaşlar sebebini bir türlü bulamadım, aldığım yerde de bir fikri olan yok. Lütfen konudan anlayan biri bana yardımcı olabilir mi? Yada nereden bir çözüm bulabilirim kime sorabilirim?
 

Dosya Ekleri

  • 2020-02-20_11-44-41.png
    2020-02-20_11-44-41.png
    274,3 KB · Görüntüleme: 153
Teşekkür ederim BIOS güncellemesini daha yeni yaptım. Ama dediğiniz diğer SSD güncellemesini ilk defa duydum. Nasıl yapabilirim acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rehber SATA için ama M.2 için de aynıdır ya sanırım.

 
Çok teşekkür ederim sayın üstadım.
SSD konusunda her şey güncel görünüyor. İnşallah bir daha bu sorunla karşılaşmam. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Merhabalar asus rog serisi bazı anakartlarta bu problem var uykudan uyandığı zaman işlemci hızını kesiyor anakart benim kendi çözümüm güç seçeneklerinden hızlı başlat özelliğini kapat biostanda fast boot özelliğini kapat bilgisayarı hızlı başlat devrede iken hibernate benzer şekilde çalışmakta görev yöneticisi performans işlemci sistem çalışma süresine baktığınızda demek istediğimi anlayacaksınız buda anakart tarafında uykudan uyanma gibi algılanıyor ve performans kesiyor bilgisayarda uyku modunu sık kullanıyorsanız uykudan sonra mutlaka yeniden başlatın işlemci tam performans çalışır
 
Tamam, yapmış olduğunuz yükleme ve seçmiş olduğunuz güç planından sonra sorun devam ediyorsa BIOS güncellemeyi denersiniz. Eğer güncelse SSD firmware update deneyebilirsiniz. Devam ederse belirtirsiniz.
Merhabalar, sorunum uzun bir aradan sonra tekrar çıktı. Güncellemelerden chipset driver kurulumundan sonra bir ara hiç sorun çıkmadı. Başka yapabileceğimiz bir şey var mıdır? Bu arada işlemcinin yavaş çalıştığı sırada anakartta 'F8' kodu dikkatimi çekti. Bunun konuyu aydınlatıcı bir yanı olabilir mi?
 
Sıcaklık düşük oluyor, 35-40 derece. Hala aynı modda onunla hiç oynamadım. Uzun zamandır sorun yaşamıyordum. Ryzen chipset için güncelleme gelmiş olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok, performansta bir sıkıntı yok ve her şey çok güzel. Akşam kapatıyorum her şey hala çok güzel. Sabah bir açıyorum akşam bıraktığım ferrari gitmiş at arabası gibi bir bilgisayar gelmiş. Çok yavaş. 3D MAX programı normalde 10 saniyede açılırken 2 dakika açılma süresi veriyor. Render alırken 2.10 frekans hızına çıkıyor ve tekrar 0,60'lara düşebiliyor çok dengesiz bir şekilde. Normalde çalışmada 4.00'dan aşağı düşmeyen frekans hızı.
Dostum sorunu çözebildin mi naptın ? Aynı lanet durum benim de başıma geldi.
 

Geri
Yukarı