İşlemci Çok Yüksek Sıcaklık ve Düşük Hız Olması

NothingAtHere

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar, kasada ne var ne yok temizleyeyim dedim. Hay demez olaydım. 55-60°C'de çalışan işlemcimin macununa filan göz atayım dedim. Macun kurumuş. Yarın macun alacağım. Fakat bilgisayarı açtım, CoreTemp uygulamasından sıcaklıklara baktım. "Çekirdek1 105 2 105 3 105 4 105 0.25Ghz" Kısaca bunlardı değerler. Normalde 3.30'da filan çalışan işlemci 0.25 sabit ve yine sabit 105 derece. Ne yaptım? Yanlış herhangi bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Alt tarafı fanı temizledim. Kapattım herhangi bir duruma karşı. (Diğer durumlar idare eder GPU 30-40°C HDD 45°C) Kafayı yiyeceğim yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Macuna bakmak için soğutucuyu çıkarttınız ve macun sürmeden geri mi taktınız? Eğer böyle yaptıysanız sıcaklıklar bu yüzden olabilir. Aida64 ile de kontrol edebilir misiniz sıcaklıkları?

Macuna bakmak için soğutucuyu çıkarttınız ve macun sürmeden geri mi taktınız? Eğer böyle yaptıysanız sıcaklıklar bu yüzden olabilir. Aida64 ile de kontrol edebilir misiniz sıcaklıkları?
Elimde patlamasından korkuyorum sabit 105°C ve hız 0.25Ghz. Evet macun sürmedim. Bir daha ellemeyeceğim yarına kadar. Macun elimde kırıldı kabuk olmuş resmen bende fazla ellemedim kapattım. Macun kalitesi önemli midir?

Elimde patlamasından korkuyorum sabit 105°C ve hız 0.25Ghz. Evet macun sürmedim. Bir daha ellemeyeceğim yarına kadar. Macun elimde kırıldı kabuk olmuş resmen bende fazla ellemedim kapattım. Macun kalitesi önemli midir?
Mümkünse macun alana kadar kullanmayın, sıkıntı olmaz zaten işlemci sıkıntılı bir durumda kendisini kapatır. Macun kalitesi önemli, macun alırken iletkenlik değerine bakın. Ne kadar çok olursa sizin için daha iyidir.

Mümkünse macun alana kadar kullanmayın, sıkıntı olmaz zaten işlemci sıkıntılı bir durumda kendisini kapatır. Macun kalitesi önemli, macun alırken iletkenlik değerine bakın. Ne kadar çok olursa sizin için daha iyidir.
0.80 kuruşa satan var internette fakat buralarda daha pahalı. Yanlız nereden anlayacağım? Hep kalacak mı macun?

0.80 kuruşa satan var internette fakat buralarda daha pahalı. Yanlız nereden anlayacağım? Hep kalacak mı macun?
0.80 kuruşa satılan macundan pek hayır gelmez. Macun kalitesi arttıkça macunun kuruma süresi, etkinliğini kaybetme süresi artar. 0.80 kuruşa satılan macunların termal iletkenlikleri bile belli değil. Almışken kaliteli bir şey almaya özen gösterin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı