İşlemci değişimi sonrası BIOS açılmıyor

Yağız Dikmen

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam. Sistemde işlemci güncellemesi sonrası bilgisayarım start alıyor ancak BIOS açılış sesi gelmiyordu. Forumda BIOS güncellemesi önerilmiş ben de onu denemeye çalıştım eski işlemciyi takıp ancak sistem şu an eski işlemcide de aynı sorunu vermekte. Yardımınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden.
Anakart: Gigabyte AB-350M Gaming 3
Eski işlemci: Ryzen 5 1500X.
Yeni işlemci: Ryzen 5 5500.

Selam. Sistemde işlemci güncellemesi sonrası bilgisayarım start alıyor ancak BIOS açılış sesi gelmiyordu. Forumda BIOS güncellemesi önerilmiş ben de onu denemeye çalıştım eski işlemciyi takıp ancak sistem şu an eski işlemcide de aynı sorunu vermekte. Yardımınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden.
Anakart: Gigabyte AB-350M Gaming 3
Eski işlemci: Ryzen 5 1500X.
Yeni işlemci: Ryzen 5 5500.
Ekran geliyor mu yeni işlemci ile?

Günde 20'den fazla bu konu hakkında forum açılıyor bence bir şeyi yapmadan önce o şey hakkında ne kadar bilginiz olduğunu ölçmeniz lazım
BIOS pili vs çıkarıp takın.

Ekran geliyor mu yeni işlemci ile?
Sistem elektriği alıyor ancak BIOS açılmıyor.

BIOS güncellerken bilgisayarı kapattın mı?
Şu an için güncellemedim, daha doğrusu güncelleyemedim. Bilgisayar açılmıyor çünkü.

Günde 20'den fazla bu konu hakkında forum açılıyor bence bir şeyi yapmadan önce o şey hakkında ne kadar bilginiz olduğunu ölçmeniz lazım
BIOS pili vs çıkarıp takın.
Hocam o forumların hepsini ben de okudum, önerilen cevaplar aşağı yukarı aynı ancak oradaki hata durumu farklı. Bundan dolayı başka çözüm aramaktayım.
Dediğiniz gibi pili de çıkardım ancak olmadı.

Şu an için güncellemedim, daha doğrusu güncelleyemedim. Bilgisayar açılmıyor çünkü.

Hocam o forumların hepsini ben de okudum, önerilen cevaplar aşağı yukarı aynı ancak oradaki hata durumu farklı. Bundan dolayı başka çözüm aramaktayım.
Çıkarıp 20 dk bekleyin. Ramleri silgiyle silin. Slotlara üfleyin temizleyin.

Hicsm.

Hocam size önerebileceğim tek şey yabancı forumlara bakmanız anakart yanmış olabilir yani eski işlemcide aynı yapıyorsa ama bazen basit bir yolla çözülebilecek bir şey olabiliyor.
İşlemciyi ters takma gibi bir durum söz konusu değil, değil mi?

Hicsm.

Hocam size önerebileceğim tek şey yabancı forumlara bakmanız anakart yanmış olabilir yani eski işlemcide aynı yapıyorsa ama bazen basit bir yolla çözülebilecek bir şey olabiliyor.
İşlemciyi ters takma gibi bir durum söz konusu değil, değil mi?
Yok hocam ters takdığımı düşünmüyorum çünkü üçgenin yönüne göre taktım işlemciyi yuvasına.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı