İşlemci değiştikten sonra "no signal" hatası

EmreDelerel

Hectopat
Daha fazla  
İşlemciyi yeni almıştım. Değiştim fanı biraz zorlayarak taktım. Anakartın etrafına biraz bulaştı sonra açmayı denedim "no signal" hatası aldım. Eski işlemciyi taktım gene aynı hatayı verdi. Anakartta herhangi bir ışık yanmıyor. Ekran kartını geçen aldım. Zaten PC açınca monitör açılıyor "no signal" diyor. Nasıl düzeltirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyi yeni aldın? Ekran kartının konu ile alakası ne? Kablo anakarta mı takılı ekran kartına mı? Anakarta bulaşan termal macun mu? Ne anlatıyorsun be kardeşim?
Hocam yarın düğünümüz var.Bu bilgisayarı bozmamam gerekiyordu ama bozdum.Aceleyle yazdım.Ekran kartı yeni olduğundan bir sorun çıkabilirmi dşye yazdıydım.Anakart ekran kartında takılı.Anakartta ufak yerlere macun bulaştı.

Anakart pilini bir çıkartıp tak.
Deneyeceğim hocam.

İşlemcinin termal macunu iletken değildir. Bu yüzden etrafa bulaşması çok sorun oluşturmaz. Ekran kartında takılı ise fiş oradan çekip anakart üzerinde de ekran çıkışı vardır oraya takarak bir deneyin. Ekran kartını ilk kez kullanıyorsanız belki bilgisayarın güç kaynağının gücü yetmemiş o yüzden açmamış olabilir. Anakart üzerindeki ekran çıkışına taktığınız halde hala görüntü gelmiyorsa muhtemelen fanı takmak için zorlarken işlemci pinlerine veya anakart üzerindeki entegrelere zarar verdiniz. Bu durumda da teknik servis yolu görünüyor demektir.
Düğününüz de şimdiden hayırlı olsun :)

İşlemcinin termal macunu iletken değildir. Bu yüzden etrafa bulaşması çok sorun oluşturmaz. Ekran kartında takılı ise fiş oradan çekip anakart üzerinde de ekran çıkışı vardır oraya takarak bir deneyin. Ekran kartını ilk kez kullanıyorsanız belki bilgisayarın güç kaynağının gücü yetmemiş o yüzden açmamış olabilir. Anakart üzerindeki ekran çıkışına taktığınız halde hala görüntü gelmiyorsa muhtemelen fanı takmak için zorlarken işlemci pinlerine veya anakart üzerindeki entegrelere zarar verdiniz. Bu durumda da teknik servis yolu görünüyor demektir.
Düğününüz de şimdiden hayırlı olsun :)
Hocam anakartta bağladığımda aynı hatayı verdi.Fanları çok zorlamadım sadece şu tutan plakete oturtamamıştım birazcık yukarı kaydırdım sadece.Onun dışında anakartta bir uyarı çıkmıyor.İşlemci ısınıyor,ekran kartı vb. çalışıyor.

Anakart pilini bir çıkartıp tak.
Olmadı hocam.

Hocam anakartta bağladığımda aynı hatayı verdi.Fanları çok zorlamadım sadece şu tutan plakete oturtamamıştım birazcık yukarı kaydırdım sadece.Onun dışında anakartta bir uyarı çıkmıyor.İşlemci ısınıyor,ekran kartı vb. çalışıyor.

Olmadı hocam.
Ekran kartı çalışsa görüntü alırdın. İşlemci kaynaklı olsa eskisini taktiğinda açılırdı.
Onboard ile görüntü var mı?

Ekran kartı çalışsa görüntü alırdın. İşlemci kaynaklı olsa eskisini taktiğinda açılırdı.
Maalasef hocam bios reset yapıp deneyeceğim.

Cmos reset yaptım gene olmadı hocam.İşlemci ısınması demek çalışıyor demek değilmi?Ekran kartının fanlarıda dönüyor ve daha geçen aldım kartı.Anakartta bir ışık yanmıyor.Sorun ne anlamadım kafayı yiteceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı