Çözüldü İşlemci desteği olmayan bilgisayara Windows 11 nihai sürüm kuruldu

• Konuyu başlatan Quixen
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 7.016
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Quixen

Decipat
Yer
Ankara
Uyarı falan da vermedi bana işte sisteminiz desteklemiyor diye. Windows 10 kullanırken Windows Insider programı ile Beta kanalından Windows 11'e geçiş yapmıştım, hatta o sürümü Beta kanalından yükledikten sonra önerilen minimum gereksinimlerini karşılamadığımı ve bazı hatalarla karşılaşabileceğimi uyaran sarı bir uyarı metni çıkıyordu Windows Update üzerinden Insider sekmesine girince; velhasılıkelam sadece şansımı denemek için Windows 11 medya oluşturucusu ile USB belleğe kurulum dosyasını yazdırdım ve sonuç karşınızda.

Hani Microsoft 7. nesil işlemcilere destek vermeyecekti ki kendi sitelerinde de öyle yazıyor, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu arkadaş? Biri şunun izahını yapsın bana lütfen :D

1633394565364.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kendi sorumun cevabını bulmuş bulunmaktayım, sebebi ise şuymuş:

1633452153167.png

Kaynak: Windows 11'i yüklemenin yolları

Yani anlayacağınız Windows 11'i kurmakta bir sınırlama getirmiyorlar ancak sadece güvenlik güncelleştirmeleri olmaması kaydıyla diğer kalite ve özellik güncellemelerin cihazınız için yayınlanacağının garantisini vermiyoruz diyorlar.

1633452871151.png

Kaynak: Installing Windows 11 on devices that don't meet minimum system requirements

(Makalenin Türkçesinde bu kısım garip şekilde çevrilmiş, o yüzden İngilizce makaleden alıntı yaptım.)

Yani diyorlar ki, hani yükleyin yükleyin ama herhangi bir sıkıntı olursa cihazınızda biz mesuliyet almıyoruz diyorlar veya ileride açığa çıkabilecek güvenlik açıklarını güncel işlemcilerin destekleyeceği biçimde güncellemeler yapacağız o yüzden sizin eski donanımınızla uyumlu olmayan güvenlik güncelleştirmelerini veya kalite güncelleştirmelerini alamayacaksınız demeye getiriyor kısacası. Ben bu sorumluluğu alırım diyorsanız, Microsoft kapıları aralamış. Takdir sizin.
Acaba Windows 10, 8. nesil öncesi işlemciler için güvenlik desteği sunuyor mu? Yani hali hazırda zaten sunmuyorsa ben ve benim gibi kullanıcılar için güncellemek yada güncellememek arasında bir fark yok sanırım.
Windows 11'e geçişimin üstünden 3 ay geçti, ve bu süreçte bir sürü güvenlik güncellemeleri, ve kalite güncellemeleri aldım. Hâlen desteği olmayan bir işlemciye güncelleme getiriyorlar. Anladığım kadarıyla, bu asıl gelmeyecek olan güvenlik güncellemeleri, olası işlemci mimarisinden kaynaklı açıklar yüzünden yapılmak zorunda olan yamalar sanırım. Şu zamanında hem AMD, hem de INTEL tarafında Windows 10 üzerinde çıkmış olan bir güvenlik açığı vardı meşhur, o yamalardan sonra baya ağırlaşmıştı işletim sistemi, aynı onun gibi major açıklar çıkarsa ancak güncellemeler bu desteksiz işlemcilere gelmez diye tahmin ediyorum.

diyelim ki hile ile de olsa işi hallettik.
yine de ben uygun bulmam. nedeni, yük ve güç dengesizliğidir.
yani; olay burada, devenin yükünü merkebe yüklemek gibidir.
yüklersin, ama taşımaz. zavallıyı pert edersin...

Win 11 desteklemiyorsa bence Win 10'da kalın Win 10 desteği bitincede Linux'a geçin işletim sistemlerine pek takılmayın. Burada takılacak en önemli konu Güvenliktir. Farklı işletim sistemleri ise sadece bir alışkanlıktır. grafikle uğraşanlar Mac kullanırken Oyun dalında da Windows var. ama Linux'da windows gibi çoğu oyunu %60-70 oranında kuruluyor açıyor. veya kullanılan exe formatlı bir windows programı wine yardımı ile Linux'a kuruluyor. Linux Mint, veya Manjaro gibi Linux dağıtımları windows gibi başlangıç dostu ve çok kolay kullanımı. Linux bilgisine ihtiyaç bile yok Windows bilgisi ve alışkanlığı ile yabancılık çekmeden rahat kullanır herkes. Linux umrumda bile değil belirtmek isterim önemli olan güncelleme desteği yani güvenlik güncellemeleri. Ben hem Windows hemde Linux kullanıcısıyım. ikisinin benim için bir önemi yok. Şunuda eklemek isterim Linuxda windows programlarından daha fazla özelliğe sahip full sürümlü ücretsiz seçeneğe sahip daha kaliteli alternatif seçenekleri de var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı