Çözüldü İşlemci düşük watt'ta calısıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cristianooooooo

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba @recepbaltas
İşlemci anakartı garantiye gönderdiğimiz için köşeye koydum. Sonra anakart geldi, taktık işlemciyi. Termal macun kurumuştur diye bir şey olmaz dedim, işlemci hep 20-30 Watt'ta calisti. CS'de 10-20 FPS, 60 derecede oynuyordu ama watt 20-30 arasıydı.
Şimdi termal macun aldım, sürdüm, MSI stres testi yaptım. CPU 79-80 derece oldu Max.
Masaüstünde 40 derece falan işlemci. Oyuna giriyorum, bu kez FPS 30-40 arası gittim. Güç seçeneklerinden maksimum performans yaptım,
Sonr gittim BIOS'a, işlemciyi 110W yaptım falan filan ama hala CS'de 40-45 arası oluyor.
Stress testinde 65W oluyor ama oyunda olmuyor. Yardımcı olursanız iyi olur.
Teşekkürler.

i5 10400 işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ısınma problemin var ise ve termal macunun kuruduysa ki gözünle anlarsın kuruyup kurumadığını, işlemcinin üzerindeki termal macunu temizle kaliteli bir termal macun sürdükten sonra montajını güzelce yap soğutma bloğunu yerine iyi oturtturduğundan emin ol ayrıyeten işlemci soğutmanı hava mı sıvı mı belirtmemişsin soğutmanı da temizle. BIOS'tan yaptığın ayarları sıfırla ve BIOS'u son WHQL sürümüne güncelle. Sistemini belirtmemişsin ekran kartını RAM'ini diğer bileşenleri de yaz. Stress testi adı üstünde stress testi olduğu için tüm gücünü kullanır daha fazla watt çeker. Senin sorunun bence watt ile alakalı değil dediklerimi yap bir de sistemini belirt daha fazla yardımcı olalım.

thermal grizly aldım surdum sıkıntı yok sogutucu stok sogutucu tam oturmuş sıkıntı yok stres testinde 78 derece falandı
BİOS DAN İŞLEMCİYİ 110W YAPTIM
Ekran kartı driver en son hatta ben bu sorun olduğu için ilk baş WİNDOWS 11 e gectim sonra dün yine Windows 10 geçtim yine aynı
8gb ram
i5 10400
rx 6000 serisi ekran kartı
ama cs oyanayınca toplam ram kullanımı 6.7 yani yetiyor.
bence işlemciyle alaklı durum garnatiye gotureyim mi hocam

işlemci zorlanmayınca watt ı artırmıyor niye böyle oldum bilmiyorum thorotle diye bişi var o işe yarar mı hocam
yardımcı olursan çok iyi olur tesekurler

BIOS'dan işlemciyi nasıl 110 watt yaptığını anlamadım. Dediğim gibi biosu sıfırla ve son sürüme güncelle. Ekran kartını güncelle. Sonra tekrar dene bakalım.
intele oluyor hocam
hocam biosu sıfırladım yine aynı

Windowsu dün formatladım windows 10 pro orijinal simdi
ekran kartı driver en son chipset driver en son

yardımcı olacak yokmu

hocam bios güncelledim yine aynı

Son düzenleme:

Linkini bıraktığım makaleden MSI Afterburner indirip oyuna girip değerlerini paylaşır mısın? CPU kullanımı GPU kullanımı FPS ve sıcaklıklar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı