Çözüldü İşlemci fanı hangi girişe takılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
1.5 sene önce bilgisayarımın parçalarını sıpariş verip "ne de olsa bilgisayarcıdır kafasıyla" bilgisayarcıya PC'yi toplamak üzere parçaları getirip toplattırmıştım. 3 gün önce sıpariş verdiğim kasa fanı bugün elime ulaştı ve takmak için kasayı açıp anakartın fan giriş yerlerine baktığımda bir şey fark ettim ankartın SYS_FAN yerine işlemcinin fanı takılıydı CPU_FAN yeri de boşta duruyordu. Bende işlemci soğutucusunun bağlı olduğu SYS_FAN yerinden çıkartıp CPU_FAN yerine taktım yeni adlığım kasa fanınıda SYS_FAN yerine taktım doğru mu yaptım?

+Kasa fanını SYS_FAN yerine takınca bir tane anakarttaki bir tane pin boşta kaldı kasa fanının girişi 3 pinliydi bir sorun olur mu?

İşlemci soğutucu = CPU fan.
Kasa fanı= SYS fan.

Teşekkür ederim hocam. Sanırım anakartın SYS_FAN girişindeki 4.pinde fan hız kontrol piniymiş boşta kalması sıkıntı değilmiş. Buradan bir tavsiye açın YouTube'dan Technopat vidoları yavaş yavaş bilgisayarınız kendiniz toplayın benim PC'yi toplayan bilgisayarcı sadece işlemci fanını yanlış yere takmakla kalmadı kasanın kapaklarının vidalarını kaybedip KMS pico ile window da kurdu.

Teşekkür ederim hocam. Sanırım anakartın SYS_FAN girişindeki 4.pinde fan hız kontrol piniymiş boşta kalması sıkıntı değilmiş. Buradan bir tavsiye açın YouTube'dan Technopat vidoları yavaş yavaş bilgisayarınız kendiniz toplayın benim PC'yi toplayan bilgisayarcı sadece işlemci fanını yanlış yere takmakla kalmadı kasanın kapaklarının vidalarını kaybedip KMS pico ile window da kurdu.

Normal ne bekliyordunuz ki.

İşini sağlam yapan esnaf bulmak gerçekten güç.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı