İşlemci GPU darboğazı nedir?

Bütçe
19500
Çalışabilir. O durumda darboğaza girmez mesela.
zaten bende darboğazın olmadığı sorunsuz olarak söyledim zaten yanlış anlaşılmış olabilir.

İşlemcinin %90'larda gezmesi için ne olması lazım durduk yere %90'lara çıkar mı?
eğer kullandığın işlemciye ondan daha güçlü bir ekran kartı takarsan işlemci yetersiz kalır ve ekran kartını beslemek için %90 lara kadar çıkar.

Darboğaz dediğimiz sistemdeki bir parçanın diğer parçanın hızına yetişememe durumudur.

Ekran kartın 100 FPS verebilecek güçte diyelim, işlemcin 70 FPS verecek güçteyse ekran kartın da 70 FPS verir. Yüzde 30 darboğaz var demektir.

Eğer sisteminde ekran kartı kullanımı 90 üzeri ise darboğaz yoktur.

CPU %90-99
GPU %99 gibi değerler mi darboğaz?
Bu durumda darboğaz yoktur, işlemci de ekran kartı da birbirine tam anlamıyla yetiyor demektir.

zaten bende darboğazın olmadığı sorunsuz olarak söyledim zaten yanlış anlaşılmış olabilir.

eğer kullandığın işlemciye ondan daha güçlü bir ekran kartı takarsan işlemci yetersiz kalır ve ekran kartını beslemek için %90 lara kadar çıkar.
İşlemci %90 kart %99 olabilir, bu darboğaz olmaz. Kart tam verimde çünkü.

Eğer bir işlemci ekran kartını %99 çalıştırıyorsa asla %90'lara kadar çıkmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlemeni öneririm dostum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlemeni öneririm dostum.

Dostum ben saf güç gerektirdiği durumlardaki değerleri söylüyorum sen bana DLSS kullanıldığı zamanki videoyu atıyorsun. videoda izlersen DLSS kapalıyken benim yukarda söylediğim durum gerçekleşiyor.

Yanlış bilgiler veriyorsun haberin olsun.
Yanlış bilgi falan değil dostum DLSS nin olmadı saf güç gerektiren durumlarda olması veya olmaması gereken durumu söylüyorum. yanlışım varsa doğrusu ile kanıtlarsın o zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı