İşlemci güç kablosu 8 ya da 8+4 nasıl takılmalı?

Golden.Nyks

Hectopat
İşlemci
Intel i5-13600K
Epeyce araştırdım ama düzgün bir bilgi bulamadım. İzlediğim videolarda PSU'dan 2 ayrı kablo geliyordu, benim ise anakartımın üzerinde 8+4 pinlik CPU besleme girişine takabileceğim kablo resimdeki gibi. 8+4 şeklinde takmalı mıyım emin değilim. Sonuçta 8 kablo üzerinden 8+4+4 pin oluyor kablolara daha fazla güç binmez mi?

Dosya Ekleri

• 40525-psu-cpu-erkek-cift-eps-8-4-4-pin-erkek-kablo-cpu-guec-kablosu-icin-corsair-nzxt-coolerma...jpg
    40525-psu-cpu-erkek-cift-eps-8-4-4-pin-erkek-kablo-cpu-guec-kablosu-icin-corsair-nzxt-coolerma...jpg
    57,9 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
8 pin olan kısma görseldeki kabloyu. Birleşik olan kısmı PSU 4+4 olan kısmı anakart olacak şekilde takıp. Kalan 4 PIN'i de aynı şekilde takıp 1 4PIN'i boşta bırakarak takabilirsin. Hiçbir sıkıntı yaşamayacaksındır bu şekilde taktığında. Kendi üzerinden olan atlamayı kullanmamanı öneririm. PSU'da fazladan yer varsa başka kablo çek

8 pin olan kısma görseldeki kabloyu. Birleşik olan kısmı PSU 4+4 olan kısmı anakart olacak şekilde takıp. Kalan 4 PIN'i de aynı şekilde takıp 1 4PIN'i boşta bırakarak takabilirsin. Hiçbir sıkıntı yaşamayacaksındır bu şekilde taktığında. Kendi üzerinden olan atlamayı kullanmamanı öneririm. PSU'da fazladan yer varsa başka kablo çek
Hocam dediğinizi anlamadım, resimdeki kabloları numaralandırdım ona göre söylerseniz daha anlaşılır olur.

1. Secenek; 8 pin girişe 1 numaralı kabloyu taktiktan sonra, 4 pin girişe de 2 veya 3 numaralı kabloyu takmalı mıyım.
2. Seçenek; 8 pin girişe 1 numaralı kabloyu takıp PSU dan başka kablo çekip 4 pinli girişe onu mu takmalıyım.(yok galiba)

Dosya Ekleri

• IMG_20230705_114420.jpg
    IMG_20230705_114420.jpg
    106 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_2023-07-05-11-52-52-786_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-07-05-11-52-52-786_com.android.chrome.jpg
    48,1 KB · Görüntüleme: 40
Hocam dediğinizi anlamadım, resimdeki kabloları numaralandırdım ona göre söylerseniz daha anlaşılır olur.

1. Secenek; 8 pin girişe 1 numaralı kabloyu taktiktan sonra, 4 pin girişe de 2 veya 3 numaralı kabloyu takmalı mıyım?
2. Seçenek; 8 pin girişe 1 numaralı kabloyu takıp PSU'dan başka kablo çekip 4 pinli girişe onu mu takmalıyım.(yok galiba)

2. seçenek daha güzel ve temiz bir seçenek olacaktır. Zira ben bu şekilde kullanmaktayım. Fakat zaten o kabloları PSU üreticisi ürettiği için ve ona göre sayıda kablo koyduğu için 1 adet 4+4 X2 CPU kablosu çıkmışsa kutudan. Demek ki tam yükte 16 pinden tam yükte o kablo o gücü taşıyabildiği içindir.
Benim Corsair PSU'dan 2 adet 4+4 pin çıkmıştı. Ben öyle takmıştım. Zira benzer şekilde sizin CPU kablonuz gibi PCI-e kabloları. Fakat ben 6+2 X2'den 16 pin takmak yerine. (6+2) 1 kablo (6+2) 1 kablo takıyorum.

Özetle fazladan kablo yok ise bu gücü taşıyordur o kablo. Takabilirsiniz. Zaten PSU'da fazladan çıkış yoksa mecbur takmak zorundasınız da. 4+4+4 taksan da her zaman onlarda Full yük olmuyor. OC vb durumları için fazladan takılması isteniyor o kabloların. Sıkıntı yaşamazsın bir şey olmaz :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı