İşlemci hızı anlık olarak düşüyor

Makaleler
4
Güç seçeneklerinde dengeli mod olarak seçili. Sistem boştayken işlemcim kendini yormamak için 1.50-2.50 GHz hızında çalışıyor‚ oyundayken ya da işlemci kullanan bir program açıkken 3.70 GHz yani en yüksek hızında çalışıyor. Ama bazen anlık olarak 3.40'lara kadar düştüğü oluyor. Bu FPS düşüşü yaşatır mı? YouTube'da izlediğim videolar bazen takılıyor acaba sebebi bu mu?

Denetim Masası - Donanım ve Ses - Güç Seçenekleri - Plan Ayarlarını Değiştir -Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir - İşlemci Güç Yönetimi - En Düşük ve En Yüksek İşlemci Durumlarından hepsini 99 yap fps dropunu düzeltir oyunlarda.Eğer bir süre sonra drop tekrar başlarsa 83 yap her pc'yi açtığında değiştir.Throtlestop kullanabilirsiniz ama işe yaramadı bende o uygulama bir de siz kullanın

Anlık hız düşmesi bana normal gelmedi. Güç kaynağında vs. bir sıkıntı yoksa dediğim gibi frekans sabitlemeyi deneyebilirsin.
Frekans sabitlemeyi nasıl yapabilirim? hangi hıza sabitlememi önerirsiniz?
Denetim masası - donanım ve ses - güç seçenekleri - plan ayarlarını değiştir -gelişmiş güç ayarlarını değiştir - işlemci güç yönetimi - en düşük ve en yüksek işlemci durumlarından hepsini 99 yap FPS düşmesiunu düzeltir oyunlarda. Eğer bir süre sonra drop tekrar başlarsa 83 yap her PC'yi açtığında değiştir. Throtlestop kullanabilirsiniz ama işe yaramadı bende o uygulama bir de siz kullanın.

O zaman da FPS'im düşüyor hocam. İşlemcim kendini tam kullanmıyor o zaman da. Biliyorum hem FPS'im düşmesin hem drop girmesin biraz fazla şey istiyorum ama farklı bir çözüm yolu yok mudur? program kullanmak hoşuma gitmiyor ayrıca neden bilmiyorum.

Doğrudur ben uygulama üzerinden ayarlarla oynadım sürekli 2.79'da çalışıyor bazen 2.78 GHz'ye düşüyor uygulamayı indir bence.
Ayarları düşürünce 1.17GHz 0.45GHz'ye düşüyor PC öyle bir kasıyor ki ekran kararıyor geli geliyor uygulamayı doğru kullanmalısın 1.50 GHz'nin altına inerse biraz sıkıntı 1.17'de kasıyor 1.00GHz'de ekran kararıyor.

Benim işlemcim Pentium E5500 Max hız 2.79 GHz bende Full verim almak için yaptım eğer işlemcim ısınırsa Core temp beni uyarıyor yani ben 30 dk ya bir sıcaklık kontrol yapıyorum 60'ın üzerindeyse kendi düşüyor 2.50 GHz'ye işlemciniz nedir oyun oynarken Full kullanmak kastırmas FPS artışı yaşatır bizzat kendimden biliyorum.
1587583489003.png

Benim işlemcim Pentium E5500 Max hız 2.79 GHz bende Full verim almak için yaptım eğer işlemcim ısınırsa Core temp beni uyarıyor yani ben 30 dk ya bir sıcaklık kontrol yapıyorum 60'ın üzerindeyse kendi düşüyor 2.50 GHz'ye işlemciniz nedir oyun oynarken Full kullanmak kastırmas FPS artışı yaşatır bizzat kendimden biliyorum.
Görev yöneticisinden bakıyorum şu an. AMD A10-9700 RADEON R7 diyor. İşlemcimin max hızını nereden öğrenebilirim?

İşlemcimin altında hızı yazıyor görev yöneticisinde farklı değer yazıyor buga giriyor diğer uygulamalarda bu hızı doğruluyor bizzat program var aynı hızları gösteriyorlar ama görev yöneticisi bazen gösteriyor bazen göstermiyor.
Orada yazıyordur yanda tam ekran yap temel hız yazıyor orada.

İşlemcimin altında hızı yazıyor görev yöneticisinde farklı değer yazıyor buga giriyor diğer uygulamalarda bu hızı doğruluyor bizzat program var aynı hızları gösteriyorlar ama görev yöneticisi bazen gösteriyor bazen göstermiyor.
Temel hız 3.50 diyor. Ama ben en yüksek 3.80 görmüştüm. 3.80'e mi sabitlemem gerek? internetten de baktım en yüksek hız 3.80 diyor benim işlemcim için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı