İşlemci hızı dengesiz

JDSestoElemento

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2018
Mesajlar
20
Merhabalar. İşlemci hızım belirsiz aralıklarla 0.80 GHz düşüyor sonra geri fabrika hızı olan 4.2 GHz'e çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir? BIOS güncel, ekran kartı güncel, tüm driverlar güncel ama sorunun neden kaynaklandığını bulamadım yardımcı olabilecek var mı acaba?
 
BIOS güncellemesi sırasında ayarlarda bir farklılık olmuş olabilir. BIOS'u varsayılan ayarlara döndürüp (F9) denediniz mi?
 
Sistemin ihtiyacına göre artıp azalması çok normal. Sistem boştayken de 4.2 GHZ'da çalışmasını isterseniz OC ile sabitleyebilirsiniz.
 
@srcn90 sistemi 3 yıldır kullanıyorum bu güne kadar böyle bir sorun yoktu ilk defa bu gün oldu daha önce böyle bir düşüş yaşanmıyordu düştüğü anda PC donmaya başlıyor böyle bir sistemin donmasıda neredeyse imkansız gibi bir şey yani ilk defa bu gün geldi başıma neden olabilir?
@ViooYa Bios' la işim olmadığı için hiç ellemedim bu güne kadar 3 yıldır stabil kullanıyorum sistemimi ilk defa bu gün başladı bu sorun
@hakan yaeger Oyunda oluyor sonradan düzeliyor hocam
Sistem özellikleri de şunlardır.
Anakart: MSI Z270 GAMING M7 2133MHz-4133MHz(OC)1151P.
İşlemci: Intel Core i7 7700K 4.2 GHz.
RAM: Kingston 32 GB(4x8) HyperX Predator RGB siyah 2933MHz CL15 DDR4 RAM.
SSD: Corsair Force'le 200 480 GB (560-530)
HDD: Seagate baraccuda 2 TB 7200 RPM
Ekran kartı: MSI GeForce RTX2070 Super.
 
Son düzenleme:
Termal bakımdan dolayı sıcaklık artışı oluyorsa işlemci saat hızını düşürüp bir miktar soğuyunca eski değerlerine geliyor olabilir. Afterburner ile sıcaklık değerlerinizi kontrol ettiniz mi?
 
Bu olay gayet normal. İşlemci her zaman tam güçte çalışmaz. Boştayken işlemci hızına baktığınızda düşük, oyunlarda veya işlem gücü gerektiren uygulamalar çalışırken baktığınızda tam hızında çalıştığını göreceksiniz.
 
Oyun içinde yapıyorsa bunu sıkıntı, oyun dışında boştayken yapıyorsa sıkıntı yok. Enerji tasarrufundan dolayı düşürebiliyor boştayken.
 
@adn1925 hocam 3 yıldır kullanıyorum sistemimi zaten süreklide zaten Afterburner'la kontrol halindeyim boştayken 4.2 GHz'de çalışıyor oyunda iken 4.4 GHz oluyor fakat 3 yıldır bahsettiğim bu olay ilk defa yaşandı 0.80 GHz düştü 1 dakika sonra geri eski haline yani 4.2 GHz döndü
@ViooYa örnek veriyorum bazen 3 saatte bir kez yaşanıyor bu dediğim olay bazen 10 saatte bir sabit degil yani ama dediğim gibi daha önceden böyle bir olay yaşamıyordum ilk defa bu gün başıma geldi önce geçtiğimiz gece şimdi de bu sabah geldi başıma.
 

Geri
Yukarı