İşlemci hızı nasıl düşürülür?

Melih Acar

Femtopat
Daha fazla  
Kulağa garip gelebilir ama işlemci hızımı düşürmek istiyorum çünkü laptop kullanıyorum ve fazla ısınıyor. Bilen bir kişi yardımcı olabilir mi?

1608017936289.png

İşlemci güç seçeneklerinden minimum işlemci durumunu aşağıya çekin derim. Aynı sorunu böyle çözmüştüm. Güç seçenekleri>Plan ayarlarını değiştir>Gelişmiş güç ayarlarını değiştir>İşlemci güç seçenekleri>En düşük işlemci durumu %20 civarı yapabilirsiniz. Aynı şekilde maks işlemci durumunu da %99 yapın

Laptoplar'da 80 dereceler normaldir bunun sebebi Turbo modunun açık olması ve cihazı olabilecek en yüksek frekans hızında tutmasıdır. Turbo modunu kapatırsanız en az 10 derece düşecektir. Undervolt uygulasanız dahi sıcaklık düşmeyebilir çünkü siz Turbo moduyla 3.2 GHz'e çıkıyordunuz mesela 85 derecelerde 3.5 GHz'e çıkar ama yine 85 derecelerde olur. Siz Turbo modunun frekans hızını limitlemezseniz laptop maksimum Turbo hızına çıkmaya çalışacaktır. Throttle Stop'tan bunu kısıtlayabilirsiniz. Ben kendim 3.4 GHz'de 85 derecelerde kullanmak yerine 3.2 GHz'de 75 derecelerde kalmasını tercih ettim mesela. Onun dışında termal macun yenileme ve fan temizliği de sıcaklığı düşürmeye yardımcı olur.

Laptoplar'da 80 dereceler normaldir bunun sebebi Turbo modunun açık olması ve cihazı olabilecek en yüksek frekans hızında tutmasıdır. Turbo modunu kapatırsanız en az 10 derece düşecektir. Undervolt uygulasanız dahi sıcaklık düşmeyebilir çünkü siz Turbo moduyla 3.2 GHz'e çıkıyordunuz mesela 85 derecelerde 3.5 GHz'e çıkar ama yine 85 derecelerde olur. Siz Turbo modunun frekans hızını limitlemezseniz laptop maksimum Turbo hızına çıkmaya çalışacaktır. Throttle Stop'tan bunu kısıtlayabilirsiniz. Ben kendim 3.4 GHz'de 85 derecelerde kullanmak yerine 3.2 GHz'de 75 derecelerde kalmasını tercih ettim mesela. Onun dışında termal macun yenileme ve fan temizliği de sıcaklığı düşürmeye yardımcı olur.
Peki garantiye vb. etki eder mi bu program?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı