İşlemci hızı sabit kaldı

Relx

Hectopat
Daha fazla  
Aradaşlar PC format atmıştım Turbo modda 3, 80 GHz çalışan işlemci 3, 49'da sabit kaldı. Aslında sabit kalması benim için pek önemli değil genel olarak LoL Valorant falan oynuyorum ara sıra hikayeli oyunlar oynarım. Sadece sabit kalmasının nedeni ne ve işlemciye bir zararı olur mu?

İşlemciye her hangi bir zararı bulunmamakta. CPB kapalı ise 3, 49' a sabitlenmiş olabilir. Nihai veya AMD yüksek performans güç ayarı seçili değil ise sabitlenmiş olabilir. Ya da Cool&Quite ayarı açık ise boşta taban hızda veya düşük hızlarda çalışıyor olabilir.

Kullandığın işlemci nedir? Ben de FX 8320 ile aynı sorunu yaşamıştım. 2.8 GHz'de sabit kalmıştı. BIOS'dan kendi sabitledim hatta overclock yaptım ve şu an bir sorun yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim masası güç seçeneklerinden seçili olana gir. En yüksek ve En düşük işlemci durumunu %100 yap. Sorunun düzelecektir.
Ekran görüntüsü 2020-11-10 162324.png

İşlemciye her hangi bir zararı bulunmamakta. CPB kapalı ise 3, 49' a sabitlenmiş olabilir. Nihai veya AMD yüksek performans güç ayarı seçili değil ise sabitlenmiş olabilir. Ya da Cool&Quite ayarı açık ise boşta taban hızda veya düşük hızlarda çalışıyor olabilir.
Teşekkür ederim
Performans düşüşü yaşamıyorsanız daha az ısınacağı için böyle daha iyidir.
bi performans kaybı yaşamadım onceden de valorant 200 fps alıyordum şimdi de
Denetim masası güç seçeneklerinden seçili olana gir. En yüksek ve En düşük işlemci durumunu %100 yap. Sorunun düzelecektir.Eki Görüntüle 732901
Gerçekten de düzeldi 4ghz kadar çıktı teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı