İşlemci kullanımı %100 olduğunda bilgisayar kapanması

Makaleler
3
Güç seçeneklerinden işlemcinin en düşük ve en yüksek kullanımını %100 yapınca ve herhangi bir oyuna girdikten 10 saniye sonra bilgisayar kapanıyor.

En düşük kullanımı: %55
En yüksek kullanımı: %85

Yapmak zorunda kalıyorum.

%100 yapınca daha oyuna girmeden bilgisayar kapanıyor.

Sorun ne olabilir?

Temizlik derken, bilgisayarın kapağını açıp fön makinesiyle soğuk üfletsem olur mu ?

Termal macunu da internetten izleyerek yapabilir miyim ?
Tabiki yapabilirsin. Zor bir işlem değil. Kaliteli bir termal macun ile yenileyebilirsin. O ısı çok fazla. Kapanması normal.

O derecelerde kapanır zaten, sizin yaptığınız işlem işlemcinin maksimum frekansını kısıtlayıp TDP değerini düşürmek, buna bağlı olarak ısı da düşüyor ve kapanmıyor.
%55 ve %85 ayarlarını yapınca da 85 90 derece ısı görüyorum pek bir şey değişmiyor.
Tabiki yapabilirsin. Zor bir işlem değil. Kaliteli bir termal macun ile yenileyebilirsin. O ısı çok fazla. Kapanması normal.
Peki uygun bir fiyata güzel bir termal macun var mı ?

Güç seçeneklerinden işlemcinin en düşük ve en yüksek kullanımını %100 yapınca ve herhangi bir oyuna girdikten 10 saniye sonra bilgisayar kapanıyor.

En düşük kullanımı: %55.
En yüksek kullanımı: %85.

Yapmak zorunda kalıyorum.

%100 yapınca daha oyuna girmeden bilgisayar kapanıyor.

Sorun ne olabilir?

Bilgisayarın çok ısınıyor ondandır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı