İşlemci Kutusunun Olmaması Garanti Sorunu Çıkarır mı?

Uraniumhazee

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.
Bir bilgisayar topladım. Parçaları bilgisayarcıya teslim ettim. İşlemci kutusunu bulamadılar.
Kutu içindeki içerik eksiksiz elimde bulunuyor. Kullanım klavuzu ve garanti belgesi var. Belgenin üstünde barkod no gibi bir kod vardı.

Şimdi yarın bir sorun çıktığında işlemci ile garanti belgesi ve faturayı servise gönderdiğimde bir sorun çıkar mı?

Bilgisayarcı bir şey olmaz dedi ama takıntı yaptım.

Garanti üzerindeki barkod numarası gibi olan kod işlemci üzerinde yazıyor mu? Bu garanti belgesinin o işlemciye ait olduğu nasıl anlaşılır?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir forumda yazı okumuştum yazıda arkadaş şöyle demişti : " Mesela ben buzdolabı aldım 2 yıl garantisi var diye o straforları falan 2 yıl boyunca saklamak zorunda mıyım? Böyle saçma bir şey olamaz , dersiniz ve adamlarda haksız olduklarını anlarlar." Bana da mantıklı geldi arkadaşın yazdığı o yüzden sıkıntı olmayabilir.

Öncelikle cevapla için teşekkürler. bilgisayarcıya gittim diyorki biz hep atıyoruz.
Ya dedim ben belki 14 gün içinde iade etçem. Bağırıp çağırmadım. Çünkü bağırsamda bişe elde edemicektim. Yarın bir sorun çıkarsa onlara direk giderim artık.

Nasıl bir milletiz. Bana diyorki sen kutu sakla demedin. Anakart, ram, kasa, ekran kartı tüm kutuları saklamış bir onu atmış.

Merak ettiğim olaki bir sorun çıkarsa garanti kağıdı olmasına rağmen, örneğin değişmesi gerekiyorsa bir kutu yüzünden değişmiyecek mi bu cpu şimdi? Bunu merak ettim. Az para değil 570 tl saydım.

Yazık gerçekten şu ülke her konuda sorunlu. Bir işide hakkımızla yapalım.

Öncelikle cevapla için teşekkürler. bilgisayarcıya gittim diyorki biz hep atıyoruz.
Ya dedim ben belki 14 gün içinde iade etçem. Bağırıp çağırmadım. Çünkü bağırsamda bişe elde edemicektim. Yarın bir sorun çıkarsa onlara direk giderim artık.

Nasıl bir milletiz. Bana diyorki sen kutu sakla demedin. Anakart, ram, kasa, ekran kartı tüm kutuları saklamış bir onu atmış.

Merak ettiğim olaki bir sorun çıkarsa garanti kağıdı olmasına rağmen, örneğin değişmesi gerekiyorsa bir kutu yüzünden değişmiyecek mi bu cpu şimdi? Bunu merak ettim. Az para değil 570 tl saydım.

Yazık gerçekten şu ülke her konuda sorunlu. Bir işide hakkımızla yapalım.
Çoğu teknoloji ürünlerinde değişimde kutu zorunludur, dostum sen aldığın yere mail at, böyle böyle kutu gerekli midir diye onlardan cevap bekle en azından içinde kuşku kalmaz.

Kutu zorunlu diye birsey olamaz, en azından garanti islemleri icin. Canınızı sikmayin iade dusunmuyorsaniz. Yani kutusu yok diye bozuk urunu garantiden size geri veremezler.
Bunun disinda iade etmek isterseniz sıkıntı çıkabilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı