İşlemci & Kuzey köprüsü 100 derece

Geri ekledim konuya sıkıntı yok.

İnternette gördüğüm kadarıyla çoğu X58 chipsetli anakartın kuzey köprüsü ısınıyor. Kuzey köprüsünün ısınmasında çok sorun yok, yüksek sıcaklıklara dayanıklı oluyorlar genelde. Köprülerin soğutulması kasa içindeki hava akışına bağlı, çünkü üstlerinde herhangi bir aktif soğutma yok, pasif soğutma ile soğutuluyor ve bu yüzden kasa içi soğutma önemli. İşlemci için soğutucunuzu ve termal macununuzu kontrol etmekte fayda var.

Benim kasamın yan kapağı kapalı değil açık o bir sıkıntı yaratır mı acaba?

Bu arada termal macun değişeli daha 2 hafta falan oldu

O zaman soğutma ile ilgili bir dengesizlik olabilir. Ya da eğer BIOS'tan ayarlama yaptıysanız veya kurcaladıysanız belki bu da sıcaklığı yükseltmiş olabilir. BIOS'a girmemişseniz hiç bu bağlamda soğutma dengesizliği diye yorumluyorum.

Doğru o aklıma gelmedi. İşlemci de Xeon olduğu için ısınıyordur belki bu kadar. Genelde Intel fanların tırnakları kırıldığı için 1-2 ayağı havada kalıyor temas kesince de ısı artıyor. Tabi en başından termal macun ve soğutucuyu tam oturtmaktan başlamak gerek soruna.
İşlemcim xeon değil :D Adı "Genuine İntel(R) 000 @ 2.40GHz" hayatımda hiç duymadığım intelin model işlemcilerindenmiş sanırım

O zaman soğutma ile ilgili bir dengesizlik olabilir. Ya da eğer BIOS'tan ayarlama yaptıysanız veya kurcaladıysanız belki bu da sıcaklığı yükseltmiş olabilir. BIOS'a girmemişseniz hiç bu bağlamda soğutma dengesizliği diye yorumluyorum.
İlk aldığımda anakartta overclock vardı ve anakartım overclock bir anakart olduğu icin üstünde düğmeler ilede yapılabiliyor bios olmadan lakin biosu sıfırladım ve düğmelerdeki overclokcuda kapattım ona rağmen böyle normal işlemci hızım 2.40GHz gözüküyor ama bilgisayar 2.51GHzden düşmüyor açılışta bile aynı
Ne marka termal macun kullandınız.
En son bilgisayarcı bir termal macun sürdü ama internette gördüğüm kadar ucuz ve kalitesiz bir termal macun su gibi birşey :D

İşlemcim xeon değil :D Adı "Genuine İntel(R) 000 @ 2.40GHz" hayatımda hiç duymadığım intelin model işlemcilerindenmiş sanırım
Hiçbirini tutturamadık tüh.😄
Soğutucunun metal kısmını da elinizle kontrol ettiniz mi öyle 100 derece olacak bir sıcaklık gibi mi duruyor? Yani soğutucuya iletim konusunda bir sorun var mı acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı