İşlemci macunu değiştirmek garantisini bozar mı?

Yani o 2 plastik parça varken nasıl stok fan takıyorlar kafamda şekilendiremedim. Hakikaten böyle PC toplayan personel var mı?

Normal değil. Tam yükte o sıcaklık olsa normal.
Neredeyse her gün Reddit'te işlemci soğutucu koruma plastiği sökülmemiş PC konusu görüyorum desem inanır mıydınız :D

Hocam işlemciyi çok araştırdım ısınan bir işlemci biliyorum fakat yükte olmamasına rağmen 83 dereceler normal mi?
3500X bu kadar kötü değil :D
Hayır, değil. Kasa hava akışı ve işlemci fanına bakılması lazım. Havaların soğumasına rağmen o ısılara çıkmaması gerek. Yüksek ısılara çıktığı için macun sakızdan beter olmuştur. Onun da değişmesi gerekiyor her türlü.

Durum 1 yıldır mı böyle? Yoksa sonradan mı sorun ortaya çıktı? Bir yıldır bu şekilde kullanmamıştır diye düşünüyorum :)

Hayır, değil. Kasa hava akışı ve işlemci fanına bakılması lazım. Havaların soğumasına rağmen o ısılara çıkmaması gerek. Yüksek ısılara çıktığı için macun sakızdan beter olmuştur. Onun da değişmesi gerekiyor her türlü.

Durum 1 yıldır mı böyle? Yoksa sonradan mı sorun ortaya çıktı? Bir yıldır bu şekilde kullanmamıştır diye düşünüyorum :)

1 yıldır böyle değil son 1-2 aydır diyor arkadaş.
Sonradan olma yani.
Kasa 4 fan toplam 3 önde 1 egzoz fan.
Kasanın önüde mesh hava akışı gayet iyi derecede :D

İşlemci tray yani fansız mıydı acaba ve farklı bir fan mı kullandılar 🤔 geçen bir konuda böyle stok fandan daha verimsiz bir fan kullanılan bir konu vardı onu aklıma getirdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı