İşlemci macunu ne sıklıkla değiştirilmeli?

Standart kullanıcılar için bu kadar sık değişimi biraz takıntılı olmaya bağlıyorum. Birkaç sene değiştirmeden kullanabilirsiniz. Arada bir işlemci sıcaklığınızı kontrol edin. Ciddi bir ısınma yoksa hiç değişim ile uğraşmayın.
 
Termal macunlar zaten öyle çok pahalı değil diye ben de 3 ayda bir değiştiriyordum. Kuruyup işlemciye yapışmış macunla daha önce uğraştığım için daha çok tedbirliyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstülerde sık değiştirmek gerekiyor, tozdan tıkanıveriyor hava girişleri ama masaüstünde çok daha uzun süre kullanabilirsiniz.
 
Senelerce değiştirmem. Daha bir kere bile işlemci kaynaklı sorunum olmadı hiç bir sistemimde. Takıntı haline getirip, sürekli sök tak yapmak emin olun daha fazla soruna davet çıkarıyor. İşlemci ısısını takip edin. Yük altında güvenli çalışma ısısını geçmiyorsa kullanmaya devam edin. Eğer değerler iyi görünmüyor ise kaliteli bir macun sürüp uzun bir süre daha kullanırsınız. Eğer düzenli bir bakım yapmak isterseniz, soğutucu bloğun tozunu alın ara sıra.
 
Son düzenleme:
Kurumuş macunu temizlemek zor geliyorsa 1 senede bir değişim yapılabilir. Bence ısınmıyorsa hiç değiştirmenin anlamı yok. Bir arkadaşın yaklaşık 6 yıllık Exper bilgisayarının macunu hiç değişmedi Pentium E6500 işlemci 3.77 GHZ overclocklu olmasına rağmen yükte en fazla 70 derecelere ulaşıyordu.(Soğutucu OEM Stock soğutucuya benziyor) Yaklaşık 2 hafta önce işlemci değiştirdiği zaman macun kömür gibiydi kolonya ıslak mendil temizledik. :)
 
Neredeyse haftada bir değiştirin diyecekler. Fazla abartılmış.

Bana sorarsanız 2 sene idealdir. Tabi bu ihtiyaca göre değişir sıcaklık sorunları yaşıyorsanız macunu yenilersiniz bu iş bu kadar basit.
 
3 sene oldu halen daha değiştirmedim :D
Bende de 3 yılı geçti hala değiştirmemiş bulunmaktayım.
Sıcaklıkları iyi takip edip, değerlere göre değiştirmek en iyisi. Isınmadığı halde değiştirmek tamamiyle gereksiz bir eylem.
 
Ben genellikle her sene genel bir kasa temizliğiyle birlikte termal macunu da yeniliyorum. Ömrü bir yana eğer hava soğutmalı bir sitem ve toz filtresiz bir bilgisayar kasa kullanıyorsanız işlemci soğutucusunun levhaları arasında inanılmaz bir toz birikmesi ve bununla birlikte zamanla bir kalıntı oluşmaya başlıyor. Bu da hava akışını olumsuz etkiliyor, termal macun değişimi yapmıyorsanız bile toz probleminiz varsa arada bir temizlemekte fayda var diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı