İşlemci macununu yenileyince daha çok ısınıyor

Nykeus

Hectopat
Anakart
PRIME H510M-A
İşlemci
i5-10400f
Kasaya tam temizlik yaptıktan sonra MX-4 termal macunu denemek istedim. Macunu sürdüm fakat işlemci, kirli halinden daha yüksek sıcaklıklarda çalışıyor. Rastgele bir oyun açtığımda, %50 yükte işlemci 80 derecelere çıkıyor ve boşta 55-60 derecede takılıyor. Macunu fazla sürmedim ve soğutucuyu da tam taktığıma eminim. MX-4'ün orijinalliğini kontrol ettiğimde orijinal çıktı. Sebebini bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam montajda bir sorun olabilir macun az veya çok gelmiş olabilir

Ya macunu fazla sürdünüz, ya da fan vidalarını tam sıkmadınız. Ya da termal macunu yenileyince işlemci kullanımı arttı.

Macunu 4. sürüşüm 2 günde hem daha az sürdüm hem daha çok yine de düzelmedi. Bu konuda benden daha bilgili arkadaşımı aradım görüntülü talimatına göre sürdüm yine aynı. Intel'in stok soğutucusu var fakat zaten 4 vidali çapraz şekilde bastırıp taktım nasıl yanlış takmış olabilirim bilmiyorum

Vidaları tam sık

Ya macunu fazla sürdünüz, ya da fan vidalarını tam sıkmadınız. Ya da termal macunu yenileyince işlemci kullanımı arttı.

Macunun doğru olduğundan eminim her varyasyonu denedim sonuç değişmedi. Macunu yeniledikten sonra işlemci kullanımı neden artsın anlayamadım fakat sadece Valorant'ın Poligon'unu açtığımda bile FPS düşmesi girmeye başlıyor 85 derecelere uçuyor işlemci. Fan vidaları hakkında da Intel'in stok soğutucusunda nasıl sıkmam gerekiyor açıp çapraz bastırıp takmam gerekmiyor mu sadece izlediğim her videoda öyleydi çünkü de.

Hocam malum yaz ayındayız PC'ler ısınıyor bu sıcaklıklar normal geldi.

Bilmiyorum temizlik yapmadan önce hiçbir zaman bu sıcaklıklara çıkmadı işlemci fanlar kirli macun kuruyken.

Macunun çakma olma ihtimalide var hocam nereden aldınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…