İşlemci mi anakart mı tercih ederdiniz?

Musto Nazen

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi geceler. Dostlar siz mesela bir sistemde Ryzen 5 3600X ve ASUS B550-E mi tercih edersiniz yoksa Ryzen 5 5600X ve Gigabyte B550 S2H mı? Karar veremiyorum.

Tabikii işlemci. Anakartın performans üzerinde bir etkisi yoktur fakat işlemci :D.

VRM'ler ısınınca konuş. Var mı yok mu gör. Millet enayi değil, anakarta 1500₺ veriyor.
Herkese iyi geceler. Dostlar siz mesela bir sistemde Ryzen 5 3600X ve ASUS B550-E mi tercih edersiniz yoksa Ryzen 5 5600X ve Gigabyte B550 S2H mı? Karar veremiyorum.

Ben de işlemci tercih ederdim.

VRM'ler ısınınca konuş. Var mı yok mu gör. Millet enayi değil, anakarta 1500₺ veriyor.

Ben de işlemci tercih ederdim.

10 yıllık anakart kullanıyorum henüz VRM ısınması olmadı :D anakartlara 1500 TL verilmesinin asıl sebebi daha fazla M.2 yuvası USB 3 gibi sebeplerdir. Işıkları da unutmayalım tabii.

İşlemci > anakart. Ancak çok aşırıya da kaçmamalı. Ryzen 5 5600X ile B550 S2H kullanabilirsin, B550 serisinin VRM ve MOSFET kalitesi iyi B450'ye göre.
10 yıllık anakart kullanıyorum henüz VRM ısınması olmadı :D anakartlara 1500 TL verilmesinin asıl sebebi daha fazla M.2 yuvası USB 3 gibi sebeplerdir. Işıkları da unutmayalım tabii.
MOSFET ve VRM ile sıkıntı yaşamamanın sebebi günlük kullanıcı olman. İşlemci OC gibi işler yap anakartın sağ çıkıyor mu bakalım.

Ben anakart tercih ederim çünkü şu an bu elimdeki anakart yüzünden hiç geliştirme yapamıyorum. İşlemci taksam zaten pek performans farkı olmaz. Desteklediği son işlemcilerden biri var. Ekran kartı takayım desem darboğaz sorunu olabilir. RAM desen 8 destekliyor 8 var. SSD desen SATA 2...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı