Islemci OC sonrasi ekran gelmemesi

Kriontex

Kilopat
Arkadaslar OC yapiyorum BIOS'tan cogunluk aciliyor. Acilmadigi zaman PC'yi kapatiyorum, tekrar BIOS'a giriyorum, kaydedip çıkıyorum. Bu da ayni sekil arada oluyor. Arada olmuyor 246'dan yukariya cikinca hiç olmuyor OC nedeni nedir?

Sistemim:
AMD Athlon X2 250.
M2N68AM SE-2.
NVIDIA 9800 GT.

Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla 533 oluyordu galiba ben bir tik alti 400 kullanıyorum zaten.

Simdi yarin CPU frekansini sana atsam şu an otoda bana en uygununu soyler misin?

Bu değer sistemden sisteme değişir deneme yanılma ile bulabilirsiniz size en uygun değeri.

@Kriontex evet işlemcinin GHz değerini siz deneme yanılma yöntemleri ile bulabilirsiniz sisteme en uygun biçimde.

Baktınız mavi ekran verdi soğutucunuza güveniyorsanız bir tık daha voltaj verirsiniz o.c'ye devam edersiniz.

@Kriontex evet işlemcinin GHz değerini siz deneme yanılma yöntemleri ile bulabilirsiniz sisteme en uygun biçimde.

Baktınız mavi ekran verdi soğutucunuza güveniyorsanız bir tık daha voltaj verirsiniz o.c'ye devam edersiniz.

Soğutucumda termal macun yok şu an ama iyi soğutuyor.

Dosya Ekleri

• P10109-085145.jpg
    P10109-085145.jpg
    237,3 KB · Görüntüleme: 29
Soğutucumda termal macun yok şu an ama iyi soğutuyor.

Termal macunsuz soğutucu mu takılır ve üzerine o.c'mi yapılır.

Acilen bütçenize uygun kaliteli bir termal macun alıp sürün. Sonra işlemciniz yanar vs uğraşmayın.

50MV ekleyin ve termal macun sürdükten sonra yavaş yavaş 5 10 arttırarak o.c yapın. Yani 350 değer girdiyseniz 355 yapın.

Ayrıca psu'nuz eski ise pek girmeyin derim düşük bir değere sahip olacağından sağlıklı olmayabilir.

Acilen bütçenize uygun kaliteli bir termal macun alıp sürün. Sonra işlemciniz yanar vs uğraşmayın.

50MV ekleyin ve termal macun sürdükten sonra yavaş yavaş 5 10 arttırarak o.c yapın. Yani 350 değer girdiyseniz 355 yapın.

Ayrıca psu'nuz eski ise pek girmeyin derim düşük bir değere sahip olacağından sağlıklı olmayabilir.

Macun elimde var ama 42 dereceye cikiyor en fazla sicaklik.

Islemciye surdum ekran kartinada suruyom simdi.
Aga keske hiç ellemeseydim ekran kartina burasi kaydi bu duzeltilebilir mi?

Dosya Ekleri

• P10109-145630.jpg
    P10109-145630.jpg
    133,7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı