İşlemci pinine termal macun bulaştı

Akşama doğru fırçayla deneyeceğim, sonuçları paylaşırım. Sakar bir yapım var, kırmam umarım :)
Sordum yine cevap alamadım eğer denemediysen tak dene çalışırsa uğraşma bence yada bu işi bilen tecrübeli birine götür pinler kırılırsa çok üzülürsün sonra yazık edersin işlemcine. Bir de sakar yapım var diyorsun mal senin ama yok diş macunu yok gül kolanyası falan böyle garip garip şeyler deneme kimin ne önerdiğini, yapıp yapmadığını bile bilmiyorsun. Az mantıklı ol kardeşim nemli bir kulak çöpü ile hafifçe ve nazikçe alacaksan al diğer tavsiylere kimse kefil olamaz.

Sordum yine cevap alamadım eğer denemediysen tak dene çalışırsa uğraşma bence yada bu işi bilen tecrübeli birine götür pinler kırılırsa çok üzülürsün sonra yazık edersin işlemcine. Bir de sakar yapım var diyorsun mal senin ama yok diş macunu yok gül kolanyası falan böyle garip garip şeyler deneme kimin ne önerdiğini, yapıp yapmadığını bile bilmiyorsun. Az mantıklı ol kardeşim nemli bir kulak çöpü ile hafifçe ve nazikçe alacaksan al diğer tavsiylere kimse kefil olamaz.
Tamamdır hocam sizi dinleyeceğim, kulak çöpüyle deneyeceğim.

Hani çıkartmak istiyorum çünkü takıntılıyım biraz.

İşlemciyi takamıyorum çünkü anakartımı garantiye gönderdim.

Yanlış bilgilendirme yapmayın, yok suyla temizle, yok kolonyayla temizle. Bir kere kolonya sadece alkolden oluşmuyor, eskisi gibi çalışmayacaktır onu oraya dokundurduğunda. Eczaneye git saf alkol al, kürdan ucuna pamuk takıp yavaşça temizle. Fazla da yok gibi, kuruduysa eğer kürdanla dokunsan termal macunlar düşebilir belki.

Yanlış bilgilendirme yapmayın, yok suyla temizle, yok kolonyayla temizle. Bir kere kolonya sadece alkolden oluşmuyor, eskisi gibi çalışmayacaktır onu oraya dokundurduğunda. Eczaneye git saf alkol al, kürdan ucuna pamuk takıp yavaşça temizle. Fazla da yok gibi, kuruduysa eğer kürdanla dokunsan termal macunlar düşebilir belki.
Hocam saf alkol almaktan ziyade, kulak çöpü iş görmez mi?

Arkadaşlar işlemciyi sıfırdan farksız yaptım.

Yanıma küçük bir kapta su, havlu, küçük uçlu iğne ve yumuşacık diş fırçası aldım.

Diş fırçasıyla pinlere çok fazla güç uygulamadan sürttüm, sürttüğümde pinlerin üstündeki termal macunun bir kısmı aşağıya çöktü, bir kısmı ise temizlendi. İğne yardımıyla çok dikkatli bir şekilde aşağıya çökenlere minik minik dokundurdum, zaten macun birazcık kurumuştu. Birden fazla parçaya ayrıldılar ve diş macunuyla tekrardan sürttüm. Küçük dokunuşlarla sorunu çözdüm. Bu arada su kabı almamın sebebi diş fırçası kirlendiğinde tekrar yıkıyıp, güzelce kurulayıp işe devam ediyordum.

Ben bile yapabildiysem, siz kesin yaparsınız.

Başta kürdan ve kulak çöpü ile denedim imkanı yok temizlenmez, zarar vereceğini anlayıp bıraktım.

İşlemcinin son hali

Konuya güncel çekeceğim.

Başıma geldi ve şöyle temizledim:

Bir bardağa (tercihen plastik) işlemciyi koydum.

Üstünü kapatacak kadar tineri doldurdum.

Elimde yavaşça çalkaladım.

15 dk sonra falan baktım macunların hepsi tinere geçmiş.

Sonra tinerden de kurtulmak için aynı işlemi alkol ile yaptım.

Tertemiz çıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı