İşlemci sayısı düşüyor

nasiptevarsa

Hectopat
Geçen gün işlemci 4 çekirdekli 8 mantıksal işlemciydi. 2 gün sonra sayısı 4 çekirdek 7 mantıksal işlemciye düştü. Bugun de 2 çekirdek 3 mantıksal işlemciye düştü.
Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durduramıyoruz efendim, düştükçe düşüyor!
Şakası bir yana böyle bir durum mümkün mü? Yani çekirdekleri kapatma vb. şeyler? Hangi marka-model işlemci ve işletim sistemi kullanıyorsunuz? Eğer AMD ise Ryzen Master programından ayarları default hale getirin.

Durduramıyoruz efendim, düştükçe düşüyor!
Şakası bir yana böyle bir durum mümkün mü? Yani çekirdekleri kapatma vb. şeyler? Hangi marka-model işlemci ve işletim sistemi kullanıyorsunuz?

BIOS'ta bir ayar ile çekirdekleri kapatıp hızı belli bir seviyeye sabitlemek mümkündü diye biliyorum. Zamanında deneyimleme şansım olmuştu. Ayar nedir pek hatırlamıyorum ama bilgisayar performansından aşırı derecede kaybediyor. Fakat buradaki durum daha farklı sanırım.

Düzeltmeyi başardım. Şu an dersteyim. Ders bitsin CS:GO'da FPS mi denerim
İşlemci Intel i5 8TH gen.
Bu arada hepinize teşekkür ederim.
Çözümünü çöyle yaptım: İlk olarak bilgisayardan korsan Among Us'u sildim (işe yaramadı), sonra.
System configrationdan normal başlangıca indirdim (yeniden başlatınca işe yaradı).

Son düzenleme:
BIOS'ta bir ayar ile çekirdekleri kapatıp hızı belli bir seviyeye sabitlemek mümkündü diye biliyorum. Zamanında deneyimleme şansım olmuştu. Ayar nedir pek hatırlamıyorum ama bilgisayar performansından aşırı derecede kaybediyor. Fakat buradaki durum daha farklı sanırım.

Benimki öyle oldu, nasıl düzeltebilirim? Çekirdeğim 12. 1'den 12'ye çektim. Yeniden başlattım. Sonra tekrar 1'e aldım. 3.20 GHz'de sabit kaldı. Görev Yöneticisi'ni açtığımda bile %90 kullanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı