İşlemci Seçimi: Intel mi AMD mi?

Ryzen 3000 serisi ve Intel 9. nesil güzeldir. Öte yandan platform olarak AMD daha uzun ömürlü. Yani AMD bir sistem alırsanız seneye çıkacak işlemciyi de takarsınız ama Intel sistemde yeni nesil işlemcilere ancak ekmek banarsınız.
 
Ne için alıcaksınız? Bütçeniz nedir? Sisteminiz nasıl? Böyle basitçe sorulmuş bir soruyu neye göre cevaplayalım?
 
Şuan alacak olsam net AMD alırım ama 1-2 ay içinde 10. nesil çıkacağı için çıkınca getirisinin ne olduğuna bakıp 10. nesil alabilirim.
 
Neye göre kime göre?
Konsept'i belirtin adilce karşılaştırmayı yapın gösterin onaylayalım. Öyle oluyorsa bana göre en iyi işlemci Intel Pentium 4.
Intel Core i9 ve AMD Ryzen 9 kıyasladım, Intel bir oyunda 10 FPS daha çok veriyor.
 
Daha bir bilgisayar almadım alacağım bilgisayar için soruyorum. Ben alacağım bilgisayarda oyun oynayacağım ve Photoshop video düzenleme gibi (adını unuttum :D) programlarda kullanacağım.
 
Intel Core i9 ve AMD Ryzen 9 kıyasladım, Intel bir oyunda 10 FPS daha çok veriyor.
Modeller? Test sistemi tamamen aynı mı?
Ayrıca sadece bir oyunda 10FPS fazla verdi diye mi galip geliyor? Yani oyun performansı olarak Intel'in biraz daha önce olduğunu biliyoruz ama bu çok değişken. Çözünürlük nedir? Oyun ayarları nedir? Detay belirtirseniz sevinirim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı