İşlemci seçiminde AMD vs Intel

Benim için hangi işlemci daha uygun olur?

• Oy verenlerin toplamı
    62
3600X güzel tercih olur. 3700X'e gerek yok diye düşünüyorum. Eğer ileriye dönük düşünürsen, video editleme işleriyle çok uğraşırım diyorsan, 3700X alabilirsin. INTEL'i tercih edersen, ekstra masraflar çıkar.
3700x al bence. Rx580 biraz eskidi evet 8GB olması cezbedici ama forumda bu ekran kartı ile sorun yaşayanlar vardı. 1650 süper alman daha iyi. Hemen hemen aynı fiyat zaten.

10.nesil Intel işlemciler ne zaman ülkemizde satışta olur ki? Ryzen 4000 serisi de gelecektir bu sıralarda elbette. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Intel 10. nesil yakın zamanda gelecek ancak AMD ile işlemci konusunda baş edemiyor maalesef. Tam olarak zaman verilmedi salgından dolayı. Ama birkaç ay içinde satışa çıkar bence.

RX580'i arkadaşımdan alacağım sıfır almayı düşünmüyorum. Bu yüzden kart olarak onu yazdım.
Arkadaşların dediği gibi 4000 serisi çok daha iyi olur ve bu işlemcilerin de fiyatları düşer eğer çok önemli değilse bekleyin. Virüsten dolayı çıkış zamanı uzayacak muhtemelen.

Arkadaşların dediği gibi 4000 serisi çok daha iyi olur ve bu işlemcilerin de fiyatları düşer eğer çok önemli değilse bekleyin. Virüsten dolayı çıkış zamanı uzayacak muhtemelen.

Evde şu an oyun oynayacak bilgisayarım yok, eski Laptop'tan GeForce Now üstünden ufak tefek oyun oynuyorum. O da 1-2 saati geçemiyor günlük limitten dolayı.

3600 ve 3600X arasında hangisi daha mantıklı olacaktır?
Ve anakart olarak hangisini tavsiye edersiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı