İşlemci seçiminde Intel mi AMD mi?

Intel alacaksanız, Indium tabanlı lehim kullanılmadığını, normal termal pad kullanıldığını ve bir süre sonra ısınma sorunu sebebiyle delid yapmanız gerekebileceğini unutmayın. AMD halen Indium tabanlı lehim kullanmakta ve delid işlemine gerek duymuyor.
Şu anda bile bazı Intel i5'ler %90 CPU kullanımını görmüş durumda. Gelecek oyunlar için darboğaz yaşanırsa şaşmam. AMD Ryzen ile atağa kalktı şu anda alınabilecek en F/P ürünü durumunda.

O Intel şart diyenler sadece fanboydur. Evet Intel 1080P oyunlarda biraz daha yüksek FPS veriyor. Ancak render gibi işlerde Ryzen çok çekirdeği ile öndedir. Bunu göremeyen varsa hala Youtube orada, açıp videoları izlesinler. Bilgisiz yorumlar yapmasınlar.

Bütçeni yazarsanız bakarız.

Ryzen 5 2600 alınmasını tavsiye ederim. i5 8400 daha şimdiden bazı oyunlarda %80-%90'ı görüyor. Geleceğinin çok parlak olduğunu düşünmüyorum i5 8400'ün. Bu yüzden AMD tercih edilmeli.

Son düzenleme:
1080P oyun performansında İntel önde olabilir. Tek çekirdek performansı sayesinde. Ama bu Ryzen'nin çok geride olduğu anlamına gelmiyor. RyzenV2 serisinde tek çekirdek performanslarında ciddi iyileştirmeler yapıldı. RyzenV2'ler saf güç bakımından daha güçlüler artık. Biraz araştırın derim. Ben olsam Ryzen 5 2600 tercih ederdim. Benim için her şey oyun ve FPS'dir diyorsan İ5 8400 alabilirsin. Ama günümüz için artık her şey tek çekirdek performansı değil.

R5 2600 render performansı konusunda i5 8400’e fark atıyor. Dalga mı geçiyorsunuz?
Tek çekirdek performansında İntel daha önde. AMD seçildiğinde kasa içerisindeki hava sirkülasyonu çok iyi olmalıdır. Sıvı sogutma kullanılmaz ise render işlemlerinde fan sesi kesinlikle rahatsız edecektir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı