Çoğu işlemci 100 derecede kendini kapatır. Termal macunu düzgün uygulamazsanız 80 derecelerden inmeyebilir ama siz tam yük altında çalışmaktan bahsediyorsunuz. Benim sistemime bir defasında zararlı bulaşmıştı ve o zaman 80 civarını görmüştüm.
ha bu arada termal macunu sürmek yerine ıhs denen böylgenin ortasına uygulamanız yeterli. Yeteri miktarda termal macunu buraya bıraktıktan sonra soğutucuyu düzgünce yerine yerleştirin ve kilitleyin. Yalnız soğutucuyu yerine oturturken sağa sola kaydırmamaya özen gösterin. Yani tek seferde yerine oturtun ve kilitleyerek baskılayın. Göreceksiniz, bu işlemi düzgün uyguladığınızda termal macunu sürme işleminden daha fazla verim alacaksınız. Tecrübeyle sabit.
Not: İlk başta buna inanmamıştım.
alıntı:
Termal macunu CPU'da ıhs'nin ortasına uygulayın.
(Soğutucunuzda önceden uygulanmış termal macun varsa bu adımı atlayabilirsiniz.) Yalnızca bezelye veya pirinç tanesi boyutunda küçük bir miktarda, entegre ısı yayıcının merkezine uygulamanız yeterlidir.
Kaynak:
CPU'nuzun düzgün şekilde soğutulduğundan emin olmak için termal macunun nasıl uygulanacağını öğrenin. Ne işe yaradığını ve oyun bilgisayarı sisteminize ne kadar uygulanacağını öğrenin.
Siz de muhtemelen sürerek uyguladınız. Bir de böyle deneyin.