İşlemci sıcaklığı nasıl öğrenilir?

porca

Hectopat
Katılım
21 Mart 2018
Mesajlar
2
Afterburner ile Aidata64 extreme gösterdikleri sıcaklık birbirlerine uymuyor. Soğutucu yeni sayılabilecek stok Intel, BIOS manuel ayarlarda 2000 RPM civarında stabil olarak çalışıyor. BIOS ayarlarında baktığımda sıcaklık 24c civarında görünüyor.

İşlemciye overclock uygulamayı düşünüyorum, fakat sıcaklık değerlerinde şüpheli olduğumdan cesaret edemedim.

Resimde(afterburner) görülmesi zor da olsa cpu sıcaklık olarak max değer 93c olarak görüldüğü durum yaklaşık yarım saatlik Aidata64'ün stabilizasyon testinin yapıldığı zamana denk gelmekte.
Sormak istediğim bir konu da, Aidata64 stabilizasyon programını aktif hale getirince "prizdeki şarz aletinden çıkan ses" gibi çok zayıf bir tiz ses ortaya çıkıyor testi durdurunca ses de kesiliyor( testte seçilenler CPU, FPU, Cache ve System Memory'dir).

(Önceki işlemcim E5300 idi yakın zamanda modlanmış aldığım l5420(CPU sürümü (stepping) C0)'yi tak çalıştır şeklinde kullanıyorum.)

Ekran Alıntısı.JPG
ewqwe.JPG
wwwwww.JPG
e122.JPGeeqw.JPG3321.JPGdddd.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlardaki ısı değerleri AIDA 64 stres testi kadar yüksek değerlere çıkmaz zaten, oyunlarda PC stres testine göre daha serin çalışır. Afterburner programından sıcaklıklara bakınca stres testi işlemi devam ediyor muydu? Bu iki programda gayet başarılı programlardır.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı