İşlemci sıcaklığı ve performans düştü

• Konuyu başlatan osm66
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.079

osm66

Hectopat
İşlemcim MSI Afterburner'dan kontrol ettiğim üzere oyun oynarken sadece 40 derece. Eskiden 70'lere kadar çıkardı fakat artık böyle. Tabii ki iyi bir şey ama ben biraz şüphelendim çünkü sıcaklık değerleri çok düşük. Normalde PC sıcak diye uyarı verirdi, şimdi ise böyle oldu. Bu ne olabilir? Bu olay olduktan sonra da FPS değerlerim her oyunda çok düştü. Onu da belirtmek isterim.

Oyundayken işlemcinizin hızını da açınız ve değerini bizimle paylaşın. Belki ısınmamak için frekansını düşük tutuyordur, bu da doğal olarak düşük FPS değerleri almanıza sebep olur.

BIOS ayarlarıyla uğraştınız mı son zamanlarda? Eğer BIOS'tan bir şeyler kapatıp açtıysanız, ayarları eski haline almayı unutmuş olabilirsiniz. Şayet BIOS'tan değişiklik yaptıysanız ve hatırlayamıyorsanız BIOS'u sıfırlayın. Yok ellemedim diyorsanız, sisteminizi belirtin, oyunların kaç FPS'lerden kaçlara düştüğünü de belirtin. Yardımcı oluruz.

Oyundayken işlemcinizin hızını da açınız ve değerini bizimle paylaşın. Belki ısınmamak için frekansını düşük tutuyordur, bu da doğal olarak düşük FPS değerleri almanıza sebep olur.
4 ghz hızda çalışıyor taban ghz 4.10
Güç yönetimi modu, güç tasarrufunda kalmış olabilir mi, kontrol ettiniz mi?
Ettim Yüksek performansta
BIOS ayarlarıyla uğraştınız mı son zamanlarda? Eğer BIOS'tan bir şeyler kapatıp açtıysanız, ayarları eski haline almayı unutmuş olabilirsiniz. Şayet BIOS'tan değişiklik yaptıysanız ve hatırlayamıyorsanız BIOS'u sıfırlayın. Yok ellemedim diyorsanız, sisteminizi belirtin, oyunların kaç FPS'lerden kaçlara düştüğünü de belirtin. Yardımcı oluruz.
Biostan sadece ram frekansımı yükselttim şuanda onun haricinde dokunmadım.
Benchmark testlerinde 960 2 gb ekran kartı ile Fortnite 150 fps, Cs go 300 fps alıyorlar ben ise fortnite da 60-90 alıyorum ve renderlamıyor haritayı.Işlemcide bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum yani.
Kontrol ettiğiniz değerleri burada bizimle paylaşırsanız daha iyi yardımcı olunur aksi taktirde ezbere konuşmaktan başka bir işe yaramaz verilen tavsiyeler.
Eskiden (2-3ay önce)rahatça 150-170 fps aldığım oyunda şimdi 60-90 larda dolanıyor Biostan ram frekansını yukselttim onun haricinde bişey yapmadım bide mesela bu sabah bilgisayarı açıyordum 10 saattir hiç çalışmıyordu.Sabah bi açtım mavi ekran verdi sıfırlamak zorunda kaldım.Galiba bu olayın fps düşmesi ile ilgisi olabilir mi?

Son düzenleme:
RAM ayarlarınızı sıfırlayıp sonucu buradan paylaşın.
Hiçbir şey değişmedi

RAM ayarlarınızı sıfırlayıp sonucu buradan paylaşın.
Birşey değişmedi bunlarda msi afterburner istatistikleri

Dosya Ekleri

• 20201008_093816.jpg
    20201008_093816.jpg
    170,8 KB · Görüntüleme: 34
  • 20201008_093816.jpg
    20201008_093816.jpg
    170,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Ön yükleme ayarlarından çekirdek sayısı kutucuğu işaretli ise, mesela 2 yazıyorsa sistem iki çekirdek ile başlıyor. Msconfig yazıp orasını kontrol eder misiniz? Bütün çekirdeklerin kullanıldığından emin misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı