İşlemci sıcaklık limiti 100 derece yapılırsa problem olur mu?

cagtay59

Picopat
Daha fazla  
RAM
8*8=16 gb ram
Ekran kartı
gtx 1050
Anakart
asus tuf gaming laptop
İşlemci
intel i7 8750h 2.20 ghx
Throttle stop da işlemci limiti 88 derece gözüküyor. Ben bunu 100 derece yapsam bir sıkıntı çıkar mı?

İşlemcinin tjmax değeri vardır yani maximum ulaşabileceği sıcaklık bu sıcaklığa eriştiği zaman işlemci daha fazla isinmamak için voltaj düşürmeye başlar buna thermal throttle denir.
Genel olarak işlemcide 86-87 dereceden sonrası kırmızı çizgi olduğu için böyle bir koruma uygulamis olması normal.
intelin sitesinde maksimum sıcaklık 100 derece diyor ama

Evet oyun oynuyorsan termal macunu 6-7 ayda bir değiştrimen bilgisayar sağlığı açısıdan daha iyi.
değiştiriyoorum ama 1 buçuk ay sonra yine işlemci 88 derecelere ekran kartı 90 derecelere kadar çıkıyor

İşlemcinin tjmax değeri vardır yani maximum ulaşabileceği sıcaklık bu sıcaklığa eriştiği zaman işlemci daha fazla isinmamak için voltaj düşürmeye başlar buna thermal throttle denir.
Genel olarak işlemcide 86-87 dereceden sonrası kırmızı çizgi olduğu için böyle bir koruma uygulamis olması normal.

Tabii ki bir etkisi olur kullandığın termal macun nedir?
bilmiyorum ki bilgisayarcıya yaptırıyorum

Pump out yapıyor olabilir PTM7950 alıp bilgisayarcıya onu kullanmasını söyleyebilirsin kendin temizlik yapamıyorsan

Dostum 100 derecenin üstüne çıkmaz zaten işlemci voltaj ve frekans düşürür. Maximum değer 100 derece işlemcin için sağlıklı maximum değer 86-88
bende onu diyorum neden 88 derece de takılı kalıyor neden 100 dereceyee çıkmıyor 88 dereceye gelince işlemci hızının ve watt değerini düşürüyor

Pump out yapıyor olabilir PTM7950 alıp bilgisayarcıya onu kullanmasını söyleyebilirsin kendin temizlik yapamıyorsan
pump out nedir ki

Bende onu diyorum neden 88 derece de takılı kalıyor neden 100 dereceyee çıkmıyor 88 dereceye gelince işlemci hızının ve watt değerini düşürüyor

Pump out nedir ki

MSI Afterburner indirip statları açıp oyuna gir oradaki değerlere bak.88 derecede hiçbir bilgisayar voltaj kesmez.Kesiyorsa garantiye yollayın.

Bende onu diyorum neden 88 derece de takılı kalıyor neden 100 dereceyee çıkmıyor 88 dereceye gelince işlemci hızının ve watt değerini düşürüyor.

Pump out nedir ki.

Kapat o zaman o sınırlamayı kaldırdığın zaman islemcin 88 de değil 100 derecede düşürür bilgisayarcını değiştirmeni tavsiye ederim. Takviye olarak altına notebook soğutucu gibi ürünler tercih edebilirsin faydasını goreceksin.

MSI Afterburner indirip statları açıp oyuna gir oradaki değerlere bak. 88 derecede hiçbir bilgisayar voltaj kesmez. Kesiyorsa garantiye yollayın.

Throttle stop adlı yazılım ile kullanıyorsa keser.

Pump out nedir?
Termal macunun, işlemcinin çok ısınması ve soğuması sonrası yer değiştirmesi ve akması olayına denir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kapat o zaman o sınırlamayı kaldırdığın zaman islemcin 88 de değil 100 derecede düşürür bilgisayarcını değiştirmeni tavsiye ederim. Takviye olarak altına notebook soğutucu gibi ürünler tercih edebilirsin fayda

MSI Afterburner indirip statları açıp oyuna gir oradaki değerlere bak. 88 derecede hiçbir bilgisayar voltaj kesmez. Kesiyorsa garantiye MSI Afterburner'dan bakıyorum işlemci 28 watt kadar çalışıyor sonra 88 dereceye

MSI Afterburner indirip statları açıp oyuna gir oradaki değerlere bak. 88 derecede hiçbir bilgisayar voltaj kesmez. Kesiyorsa garantiye yollayın.
msı afterburner dan bakıyorum işlemci 28 watt çalışıyor 88 dereceye çıkınca 18 watt kadar düşüyor sonra yine çıkıyor yine düşüyor

Pump out nedir?
Termal macunun, işlemcinin çok ısınması ve soğuması sonrası yer değiştirmesi ve akması olayına denir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ama 1 buçuk ay boyunca normal çalışıyor yani termal macun işini yapıyor bence ben çok oyun oynadığım için çabuk kuruyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı