Evet oyun oynuyorsan termal macunu 6-7 ayda bir değiştrimen bilgisayar sağlığı açısıdan daha iyi.peki sürekli ooyun oynayınca termal macun çabucak kurur mu laptop için
intelin sitesinde maksimum sıcaklık 100 derece diyor amaİşlemcinin tjmax değeri vardır yani maximum ulaşabileceği sıcaklık bu sıcaklığa eriştiği zaman işlemci daha fazla isinmamak için voltaj düşürmeye başlar buna thermal throttle denir.
Genel olarak işlemcide 86-87 dereceden sonrası kırmızı çizgi olduğu için böyle bir koruma uygulamis olması normal.
değiştiriyoorum ama 1 buçuk ay sonra yine işlemci 88 derecelere ekran kartı 90 derecelere kadar çıkıyorEvet oyun oynuyorsan termal macunu 6-7 ayda bir değiştrimen bilgisayar sağlığı açısıdan daha iyi.
bilmiyorum ki bilgisayarcıya yaptırıyorumİşlemcinin tjmax değeri vardır yani maximum ulaşabileceği sıcaklık bu sıcaklığa eriştiği zaman işlemci daha fazla isinmamak için voltaj düşürmeye başlar buna thermal throttle denir.
Genel olarak işlemcide 86-87 dereceden sonrası kırmızı çizgi olduğu için böyle bir koruma uygulamis olması normal.
Tabii ki bir etkisi olur kullandığın termal macun nedir?
Hocam 100 dereceyi görebilir işlemcin ama kendini o dereceye gelmeden kısar ve oyunlarda takılma yapar.96 dereceyi geçmeye başladığı zaman bilgisayar işlemciye giden voltajı kesiyor.Ne yaparsan yap 100 derecede çalışmaz zaten.intelin sitesinde maksimum sıcaklık 100 derece diyor ama
Intel'in sitesinde maksimum sıcaklık 100 derece diyor ama.
bende onu diyorum neden 88 derece de takılı kalıyor neden 100 dereceyee çıkmıyor 88 dereceye gelince işlemci hızının ve watt değerini düşürüyorDostum 100 derecenin üstüne çıkmaz zaten işlemci voltaj ve frekans düşürür. Maximum değer 100 derece işlemcin için sağlıklı maximum değer 86-88
pump out nedir kiPump out yapıyor olabilir PTM7950 alıp bilgisayarcıya onu kullanmasını söyleyebilirsin kendin temizlik yapamıyorsan
Bende onu diyorum neden 88 derece de takılı kalıyor neden 100 dereceyee çıkmıyor 88 dereceye gelince işlemci hızının ve watt değerini düşürüyor
Pump out nedir ki
Bende onu diyorum neden 88 derece de takılı kalıyor neden 100 dereceyee çıkmıyor 88 dereceye gelince işlemci hızının ve watt değerini düşürüyor.
Pump out nedir ki.
MSI Afterburner indirip statları açıp oyuna gir oradaki değerlere bak. 88 derecede hiçbir bilgisayar voltaj kesmez. Kesiyorsa garantiye yollayın.
Kapat o zaman o sınırlamayı kaldırdığın zaman islemcin 88 de değil 100 derecede düşürür bilgisayarcını değiştirmeni tavsiye ederim. Takviye olarak altına notebook soğutucu gibi ürünler tercih edebilirsin fayda
MSI Afterburner indirip statları açıp oyuna gir oradaki değerlere bak. 88 derecede hiçbir bilgisayar voltaj kesmez. Kesiyorsa garantiye MSI Afterburner'dan bakıyorum işlemci 28 watt kadar çalışıyor sonra 88 dereceye
msı afterburner dan bakıyorum işlemci 28 watt çalışıyor 88 dereceye çıkınca 18 watt kadar düşüyor sonra yine çıkıyor yine düşüyorMSI Afterburner indirip statları açıp oyuna gir oradaki değerlere bak. 88 derecede hiçbir bilgisayar voltaj kesmez. Kesiyorsa garantiye yollayın.
Pump out nedir?
Termal macunun, işlemcinin çok ısınması ve soğuması sonrası yer değiştirmesi ve akması olayına denir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.