İşlemci soğutucu mu alınmalı yoksa RAM mi?

Bütçe
3000 - 3500
Hocam Amazon'da taksit olmuyor ama taksitsiz alma ihtimalim biraz zor başka öneriniz var mı?

Kusura bakmayın oluyormuş görmemişim alıyorum ben bu ürünü o zaman zaten render vs yapamyacağım sadece oyun oynayacağım sıvı soğutucum yeterli olur herhalde.

@The Prodigy hocam iyi akşamlar RAM'i alacağım fakat bir arkadaşıma daha sormuştum anakartla uyumlu mu dedi anakartım ASUS B450M Dragon modeli nereden bakabilirim uyumluluğuna.

Aradaki farka bakın hocam. 3000 MHz'den 3200'e geçmek size çok şey kazandırmıyor.

Sıvı soğutma ile dereceleri çok düşürebilirsiniz. RAM o kadar gerekli bir yükseltme değil sizin için.

Hocam Amazon'da taksit olmuyor ama taksitsiz alma ihtimalim biraz zor başka öneriniz var mı?

Kusura bakmayın oluyormuş görmemişim alıyorum ben bu ürünü o zaman zaten render vs yapamyacağım sadece oyun oynayacağım sıvı soğutucum yeterli olur herhalde.

@The Prodigy hocam iyi akşamlar RAM'i alacağım fakat bir arkadaşıma daha sormuştum anakartla uyumlu mu dedi anakartım ASUS B450M Dragon modeli nereden bakabilirim uyumluluğuna.

Anakartla uyumlu diye bir kavram yok DDR4'te masaüstü belleği laptop belleği dışında. QVL listesinin de hiçbir önemi yok. Takıp kullanabilirsin.

2x16 GB'a geçmeyeceksen RAM değişmenin hiçbir anlamı yok. Overclock yapabilirsin. 5800X ile render vs. almayacaksan 120mm sıvı soğutucu yeterli olacaktır.

Zaten 2x16 da sadece MHz değişecek. Kullanıcıyı yanlış yönlendiriyorsunuz minik bir fark için sıvı soğutucuyu gözden çıkarmak saçma

Zaten 2x16 da sadece MHz değişecek. Kullanıcıyı yanlış yönlendiriyorsunuz minik bir fark için sıvı soğutucuyu gözden çıkarmak saçma.

Hocam sıkıntı yok daha almadım zaten işlemci önsipariş olduğu için 11'inde kargoya verilecek duruma göre eğer elimdeki yeterse almayacağım yetmezse zaten Arctic Liquid Freezer 2 280'lik modelden alacağım RAM önerisi için sormustum Hynix hocama.

Hocam sıkıntı yok daha almadım zaten işlemci önsipariş olduğu için 11'inde kargoya verilecek duruma göre eğer elimdeki yeterse almayacağım yetmezse zaten Arctic Liquid Freezer 2 280'lik modelden alacağım RAM önerisi için sormustum Hynix hocama.

Tamamdır iyi yapmışsınız hocam. 8'den 16 ya geçince bilgisayarım rahatladı tabii ki fakat zaten 16 GB olan raminizin MHz değerini minik şekilde yükseltmek yerine sistemin soğutmasını oturtmak daha iyi bir seçenek.

@The Prodigy hocam selam işlemcim geldi dediğiniz gibi sadece oyunda şu anki sıvı soğutucum yeterli RAM'i aldıktan sonra sıvı soğutucu alacağım fakat attığınız RAM'lerden Kingston'u alacaktım stokta kalmamış yine ona benzer 2 X 16 CL16 3600 MHz RAM bulamadım yardımcı olur musunuz :=)

@The Prodigy hocam selam işlemcim geldi dediğiniz gibi sadece oyunda şu anki sıvı soğutucum yeterli RAM'i aldıktan sonra sıvı soğutucu alacağım fakat attığınız RAM'lerden Kingston'u alacaktım stokta kalmamış yine ona benzer 2 X 16 CL16 3600 MHz RAM bulamadım yardımcı olur musunuz :=)

Şuna bakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı