İşlemci sürekli 0,40 GHz'de çalışıyor

Katılım
5 Kasım 2020
Mesajlar
1.283
Makaleler
5
Çözümler
3
Yer
UAE
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: İ7 11.Nesil / Nvidia GeForce RTX 3060 Ventus 2X 12GB VRAM / 16 GB RAM / 512 GB SSD + 1 TB HDD /
Cinsiyet
Diğer
Meslek
Öğrencilik
Arkadaşlar selam, bugün bilgisayarımı açtığımda her şey kasıyordu. Masaüstüne gelip ''Yenile'' yaptığımda aşırı bir geçlik ve donma söz konusuydu. Biraz PC'yi AFK bıraktım ve geldiğimde yine kasıyordu. Sonradan Görev yöneticisini açtım. İşlemci 0,40 GHz'idi. Şaşırdım ve PC'yi yeniden başlattım. Baktığımda işlemci yine 0,40 GHz'idi.

Bu sorun neyden kaynaklı? Çok ısınmadan olur mu? Çözümü nedir?

İşlemci: İ5 8250U
 
Son düzenleme:
Hocalarım PC'yi buzluğa koyarsam bir şey olur mu? Ciddi diyorum, çünkü birazdan evde yangın çıkacak. Veya üstüne buz koyarsam?
 
Arkadaşlar selam, bugün bilgisayarımı açtığımda her şey kasıyordu. Masaüstüne gelip "yenile" yaptığımda aşırı bir geçlik ve donma söz konusuydu. Biraz PC'yi AFK bıraktım ve geldiğimde yine kasıyordu. Sonradan görev yöneticisini açtım. İşlemci 0,40 GHz'idi. Şaşırdım ve PC'yi yeniden başlattım. Baktığımda işlemci yine 0,40 GHz'idi.

Bu sorun neden kaynaklı? Çok ısınmadan olur mu? Çözümü nedir?

İşlemci: i5 8250u.

Hocam Kaspersky mi yüklü bende de Kaspersky yüklü iken aynı sorun vardı.
 
Hocalarım PC'yi buzluğa koyarsam bir şey olur mu? Ciddi diyorum, çünkü birazdan evde yangın çıkacak. Veya üstüne buz koyarsam?
Buzdolabının anlık olarak ısınması bu sefer ona zararlı olacak. Böyle işlere girişmek yerine profesyonel yardım almayı deneyebilirsiniz. Garantisi var ise garantiye göndermek yok ise güvenilir bir tanıdıktan yardım istemek daha akıllıca olacaktır.
 
Yaptım hocam kilit sesi gibi bir ses geldi kapatıp yeniden açtım. Sorun yine devam ediyor.
Laptopun pili çıkartılabiliyorsa, adaptörü ve pili çıkartıp tamamen elektriksiz bırak. Bıraktıktan sonra güç tuşuna 10-20 saniye kadar basılı tut.(Bu içindeki statik elektriği alabilir. Alakası yok muhtemelen ama açışken yapmakta fayda var.) Daha sonra sonra pili takmadan adaptör ile çalıştırmayı dene.
Hocalarım PC'yi buzluğa koyarsam bir şey olur mu? Ciddi diyorum, çünkü birazdan evde yangın çıkacak.
Pili çıkartıp tamamen soğuyana kadar beklet o halde. Biraz elektriksiz kalsın laptop.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı