İşlemci tray mi yoksa kutulu mu alınmalı?

Tray işlemciler satıcıya tepsi halinde gelir. Bütün işlemciler kendi kapaklı kutusu içindedir yani adamlar sana havalı poşette yollamazlar bunu. Tek farkı dış ambalajı yoktur ve o işlemci normalde stok fan içeriyorsa o da yollanmaz haliyle.

İkinci elde de muhtemelen sadece bilgisiz adama satamazsın onun dışında çok rahat satarsın.

Kutulu işlemcilerin garanti sağlayan firmaları da daha iyi olabiliyor. Mesela ben kutulu bir işlemci aldım ama çalıştıramadım garantiye başvurdum çalışıyor dendi ama yine çalıştıramadım hemen garanti sağlayan firmanın servisine gittim kendi ekipmanlarım ile, adamlara işlemcinin bozuk olduğunu söyledim, adamlar gel çalıştıralım dediler 1 dakika da benim ekipmanlarım ile sistemi çalıştırdılar tek kuruş para almadan. Bu bakımdan eğer tray almış olsaydı belki bu garantiden faydalanamayabilirdim. İşlemcim Ryzen 9 7900.

Son düzenleme:
Kutulu işlemcilerin garanti sağlayan firmaları da daha iyi oluyor. Mesela ben kutulu bir işlemci aldım ama çalıştıramadım garantiye başvurdum çalışıyor dendi ama yine çalıştıramadım hemen garanti sağlayan firmanın servisine gittim kendi ekipmanlarım ile, adamlara işlemcinin bozuk olduğunu söyledim, adamlar gel çalıştıralım dediler 1 dakika da benim ekipmanlarım ile sistemi çalıştırdılar tek kuruş para almadan. Bu bakımdan eğer tray almış olsaydı muhtemelen bu garantiden faydalanamayabilirdim. İşlemcim Ryzen 9 7900.
Bu dediğin mümkün değil. Kutulu veya kutusuz sonuç olarak ortada satılan bir ürün var ve bunun garantisi de kendileri. AMD veya Intel'in sabit bir garanti merkezi yok, gidipte kardeşim bu kutusuz deyip almamazlık yapsın.

Ek olarak, Tray 5600X'i 3 günde satmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı