İşlemci üstü “raylı vida” nasıl değiştirilir?

Leonidas02

Kilopat
Makaleler
4
Servise garanti sebebiyle 2 kere bakim icin yollamistim ve ilk kez garanti bittikten sonra kendim temizleyeyim derken bazi vidalarin yalama oldugunu gordum. Vidalar rayli yani parcaya bagli oldugu icin direkt parca degisir deyip 150 dolar parca fiyati istiyorlar ki kargo parasi benden ve teknoloji urunlerinin kargosu cok yuksek. Bu vidayi nasıl bir alternatifle degistirebilirim?
Hadi cikarttim diyelim, ne koyabilirim yerine?
Simdiden her cevap icin teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_2816.jpeg
    317,7 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_2815.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde çoğu üretici M2 vida kullanıyor. M2X3 veya M2X4 vidalardır diye tahmin ediyorum. Tabii bazıları M1.5X2.5 gibi ara vidalar da kullanıyor. Laptoplar için vida setleri var. Bu attığım çok kapsamlı değil ama Çinli sitelerde kapsamlı olanları mevcut. Böyle bir şey alıp kendiniz yapabilirsiniz.
Vidaları çıkarmak için en mantıklı yol ince eğeyle üzerine düz tornavidanın oturacağı yuva açmak. İşlem sırasında temizliğe önem göstermek lazım çünkü metal parçaları anakarta düşerse kısa devre demek. Onun içinde kağıt bantla maskeleme yapabilirsiniz.

Diğer yöntemler klasik lastik koymak, elektrik bandını "+" şeklinde üzerine yapıştırmak veya uygun bir ucu Japon yapıştırıcıyla yapıştırmak gibi...

Peki hoam actim diyelim. Vidayi nasil cikaririm ve cikardiktan sonra farkli bir vida oraya oturur mu emin değilim. Rayli oldugu soylenen 3 vidadan 1’i yalama olmadigi icin rahat aciliyor ancak yerinden biraz zorlasamda cikmiyor. Belli bir yere kadar geliyor sadece. Bir sekilde acsam yuvadan cikmadigi icin geri takmak gerekir ve takamam diye atilamiyorum farkli yollara.

O zaman bilgisayar bakımında ve tamirinde uzmanlaşmış bir servise başvurun. Dediğim işlemleri yaparak oraya vida ayarlarlar. Servis gibi 150 Dolar istemez diye düşünüyorum.

İstanbul'da yaşıyorsanız Ümraniye Bilişim'i öneririm. Önden bir fotoğrafla durumu açıklayın ve fiyat bilgisi alın.
Kendisi evden çalışıyor. 2-3 kere tamir için destek almıştım. Öneririm.

Benzer bir sorun yasayan olmus ve konu aratirsa diye yaziyorum.
Yalama vidalari kendim acip puanı yuksek olan bir bilgisayarciya goturdum ray sistemini tam anlayamadigim icin de daha fazla karismadim. Vidalari tutan plastikleri kirip farkli vida takabildi ancak ray diye tabir edilen yaylar cikmadi. Şu an hiçbir sorunu yok sadece kasa acildiginda estetik olarak guzel durmuyor. Ve sokulen iki vidanin rayli sistemi kullanilmiyor. Artik bir dahaki bakimi yaparken yeni vidalari acarken sorun var mi yok mu anlayacagim. Sanirim servisin dedigi gibi parcalar bagli, cikartamadi ne yaptiysa adam. 1500 TL'de ucret aldi, bence 30 dakikalik boyle bir iscilik icin fazla ama baska duzgun bir yer bulamadigim icin alternatiflere de yonelmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…