Lehimli Ekran Kartı/İşlemci Nasıl Değiştirilir?

Emre Karabudak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben çoğu dizüstü bilgisayarın ekran kartı ve işlemcisinin değişmediğini biliyorum normal yollar ile. Ama geçenlerde bunu yapabilenlerin var olduğunu, ama deneme yanılma olduğunu öğrendim. Genelde bu işlem tamamen çöp olabiliyormuş tüm sistemi, ben de merak ettim acaba bunu anlatan bir site ya da çekilmiş videosu var mı? Yapacağımdan değil tamamen meraktan, yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Geçenlerde aklıma geldi bu konu. Bir videoda ekran kartını değiştirmişti lehimle bir abimiz. Ancak bu seferde düşündümki hadi değiştin driver felan da kurdun sorunsuz çalıştı iyi hoşta bu seferde volt, amper gibi laptopun şarj aleti uyumsuzluk gösterecek büyük ihtimal. Hee yeni nesil ekran kartı ve işlemci daha az enerji kullanıyorlar ama yinede bana pek mantıklı gelmiyor denemeye kalkışmak bile. Çünkü daha iyi bir laptoptan işlemci ve ekran kartını sökeceksiniz o bilgisayar çöp olacak. Sonra kendi bilgisayarınıza takacaksınız artık yanar mı patlar mı bozulur mu hiçbir şey belli değil riskli de haliyle. İşte bu yüzden pek macera aramaya gerek yok. Zaten elinizde daha iyi bir işlemcili ve ekran kartlı laptop varsa niye eskisine takasınız ki :)

Geçenlerde aklıma geldi bu konu. Bir videoda ekran kartını değiştirmişti lehimle bir abimiz. Ancak bu seferde düşündümki hadi değiştin driver felan da kurdun sorunsuz çalıştı iyi hoşta bu seferde volt, amper gibi laptopun şarj aleti uyumsuzluk gösterecek büyük ihtimal. Hee yeni nesil ekran kartı ve işlemci daha az enerji kullanıyorlar ama yinede bana pek mantıklı gelmiyor denemeye kalkışmak bile. Çünkü daha iyi bir laptoptan işlemci ve ekran kartını sökeceksiniz o bilgisayar çöp olacak. Sonra kendi bilgisayarınıza takacaksınız artık yanar mı patlar mı bozulur mu hiçbir şey belli değil riskli de haliyle. İşte bu yüzden pek macera aramaya gerek yok. Zaten elinizde daha iyi bir işlemcili ve ekran kartlı laptop varsa niye eskisine takasınız ki :)
Yok kardeşim yapacağımdan değil meraktan diyorlar nasıl yapıldığını merak ettim. Yoksa Recep Baltaş bir konuda zor olduğunu söylemişti. O videonun linkini atabilir misin? Yoksa ben korkak adamım ram bile takamam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı