İşlemci ve diğer parçalara overclock yapma

Hocam işlemcinizin oc kilidi kapalı. CPU Host Clock Control Disabled diyor. Bu durumda oc yapmanıza izin vermez.
Bu kilodi açamam mı?

Hocam işlemcinizin oc kilidi kapalı. CPU Host Clock Control Disabled diyor. Bu durumda oc yapmanıza izin vermez.
Onu Enabled yapıp yavaş yavaş 400e çıkıyorum ama 334 bile yapsam tekrar 2.50Ghz e çekiyor.

Eki Görüntüle 1648225

Ayarı 333'ten yavaş yavaş yükselttim 400'e kadar ama her açılışta bilgisayar açılıyor kapanıyor. Bunu 2-3 kere tekrarladiktan sonra açılıyor ne bilgisayar özelliklerinde ne de CPU-Z programında OC gözükmüyor. Sadece BIOS'ta gözüküyor ama o da göstermelik sanırım. Bilgisayar başlarken işlemcinin yanında 333 yazıyor.

Hocam 2 arttıra arttıra devam edın her seferınde F10 ile kayıt alıp yenıden başlatın start verecek mi diye bakın.

Hocam 334 yaptıktan sonra nasıl geri çekiyor? Yeniden başlatınca mı?
Ayarı yapıyorum, ana menüye geliyorum kaydet ve çık diyorum. Ekran ve kasanın sesi gidiyor. Kasa çalışıyor ama ekran gelmiyor 2-3 saniye sonra kasa tekrar kapanıp açılıyor sonra tekrar oluyor bu sefer açılıyor ama 2.50Ghz e çekiyor otomatik.

Ayarı yapıyorum, ana menüye geliyorum kaydet ve çık diyorum. Ekran ve kasanın sesi gidiyor. Kasa çalışıyor ama ekran gelmiyor 2-3 saniye sonra kasa tekrar kapanıp açılıyor sonra tekrar oluyor bu sefer açılıyor ama 2.50Ghz e çekiyor otomatik.
Hocam kaydet & çık yapıp yeniden başlattık tan sonra sıfırlıyorsa bunun nedeni biosa yaptığınız ayarların kullanmaya uygun olmaması. Mesela 8ghz yaptınız ( örneğin). Açmaya çalıştığınızda bu frekansı kaldıramayacağı için sıfırlayıp biosa gönderiyor.

Hocam kaydet & çık yapıp yeniden başlattık tan sonra sıfırlıyorsa bunun nedeni biosa yaptığınız ayarların kullanmaya uygun olmaması. Mesela 8ghz yaptınız ( örneğin). Açmaya çalıştığınızda bu frekansı kaldıramayacağı için sıfırlayıp biosa gönderiyor.
2 kez artırıp yükseltiyorum ve kaydet çık yapıyorum. Şuan yukseliyor bakalım nereye kadar gidecek

En fazla 343 yani 2.57 Ghz oluyor, 345 yaptığımda açılmıyor 2.50 Ghz e çekiyor otomatik.

2 kez artırıp yükseltiyorum ve kaydet çık yapıyorum. Şuan yukseliyor bakalım nereye kadar gidecek

En fazla 343 yani 2.57 Ghz oluyor, 345 yaptığımda açılmıyor 2.50 Ghz e çekiyor otomatik.
2.57 Ghz yapınca çok az diye Cpu-z bile programı görmüyor overclock u

Technopat Haberler

Geri
Yukarı