İşlemci ve işlemci soketine bulaşan termal macun

axdfg

Decapat
Daha fazla  
Dün akşam bilgisayarı temizlemek için içini açtım. Komple tüm parçalarına kadar ayırdım ve tek tek temizledim. Ancak işlemci stok fanını çıkardığımda daha önceden sürmüş olduğum macun ben çekene kadar işlemci çevresine ufaktan damladı. Ardından baktım ki işlemci ve çevresi komple macun içinde kalmış. Üstündeki ve kenarındaki macunu temizleyip işlemciyi de çıkardım ancak daha önceden fazla mı sürdüm nedir işlemciyi çıkarırken baktım ki pinlerin arasına dolmuş. Sadece sağ ve sol kısımlardaki tekli sıralarda vardı. İşlemciyi çıkardıktan sonra da anakarttaki işlemci yuvasının deliklerinin yine aynı kenarlarında termal macun izleri vardı. Kulak çöpüyle ne kadar temizlemeye çalışsam da pek bir fark olmadı.

Kasayı birleştirip işlemciyi taktığımda bilgisayarın açılmamasından korkuyordum ancak açıldı ve her şey şuan normal görünüyor. Her ne kadar normal bir şekilde çalışsa da açıkçası içime sinmedi o şekilde. Sorum ise bu ilerleyen süreçte bir sıkıntı yaratır mı? İçindeki macun kalıntıları kurudukça bir problem yaşama olasılığı artar mı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı