İşlemci yandı mı nasıl anlaşılır?

Oyun1111

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayar topladım işlemcinin fanı yoktu hemen çalışıyor mu diye test etmek için fansız şekilde bilgisayarı açtım. 20 30 saniye sonra kapadım bir sorun olur mu? İşlemciye dokunduğumda elimi yakacak sekilde ısınmıstı. Sizce işlemci yanmıs mıdır? Yandıysa da bu diğer bileşenlere anakarta falan zarar verir mi?

Arkadaşlar ben bilgisayar topladım işlemcinin fanı yoktu hemen çalışıyor mu diye test etmek için fansız şekilde bilgisayarı açtım. 20 30 saniye sonra kapadım bir sorun olur mu? İşlemciye dokunduğumda elimi yakacak sekilde ısınmıstı. Sizce işlemci yanmıs mıdır? Yandıysa da bu diğer bileşenlere anakarta falan zarar verir mi?

20-30 saniyede dediğin olay gerçekleşemez ki belirli bir sıcaklığın üzerinde sistem kendini korumaya alır bu olaya genellikle 1-2 dakika içinde olur kısacası endişelenecek bir durum yok.

İşlemci zaten 100 dereceyi geçince kapanır işlemci yanma ihtimali çok düşük.

20/30 saniyelerde sıkıntı olmaz, genelde bu tip durumlarda işlemci kendine korumaya alır sistemi kapayıp.
Yuksek ihtimalle fazla isidan korumaya aldi ve kapandi. Yandigini sanmiyorum.

Bu kadar kısa sürede yanması için işlemcinin Xeon falan olması lazım. Sanmıyorum.

İşlemcim Ryzen 5 2600 zaten kendisini kapattı korumak için bir de anakart zarar görür mü işlemci ısısından?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı