Bozuk İşlemci Nasıl Anlaşılır

Anakarti cikarip, sadece CPU, PSU ve 1 soket RAM ile deneyebilir misin?
RAM' i tum RAM soketlerine baglayip tek tek dene bakalim goruntu gelecek mi?
Anakartin VGA ve HDMI cikislarina da ayri ayri dene, mumkunse farkli kablo ve monitorler ile ( televizyona da baglamayi deneyebilirsin ), en azindan BIOS ekranini gormen gerek.
Eger goremiyorsan, islemci pinlerine ve anakarttaki pin soketlerine bak egilme , bukulme, asinma var mi. Gozle bir deformasyon goremiyorsan kesin emin olamazsin hangisinin bozuk oldugundan. Garantiye yollamalisin ikisini de, onlar ugrassin.

Not: Islemcine baktim, entegre GPU yokmus. Su durumda ekran kartinin bozuk olmadigina emin misin?

Dediklerini defalarca denedim. Donanımlarda eğilme vb. yok. Farklı ekran kartı ile denedim hala aynı. Garantiler faturalar kutular kayıp.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce çalışan size uygun bir sistem de tek tek denemeniz gerekiyor işlemci ya çalışır yada çalışmaz yani uyarı sinyali verir.

Bu durumda RAM ekran kartı anakartı işlemciyi çalışan sistem de denemeniz gerekiyor PSU kaliteli marka değil bu arada tam güç vermiyor olabilir.

Bu gibi problemler genelde RAM'lerin tam oturmama sebebinden veya RAM arızalanmasından dolay veya anakartınızı şase yaptırmanızdan dolayı. Elektrik gidip gelmesi, cihazınızda elektrik birikmesi ve anakartınıza yüklü gelen voltajdan dolayı da yakmış olabilirsiniz.

Anakartta buzzer yoksa bir buzzer takıp bilgisayar açılırken çıkarttığı sesi dinlemek. Bu ses genellikle sorunu işaret eder. 2 kısa bip "RAM'i algılayamadım" 2 uzun bip "ekran kartını algılayamadım" gibi.
Pili çıkartıp 5-10 dakika bekleyip pili geri taktıktan sonra bilgisayarı açmak.

Belleklerde yada anakart slotunda arıza olmuş olabilir.Güç kaynağı sisteme yeterli güç beslemesini yapmamaktadır.İşlemci de yada anakart işlemci yatağında da problem olabilir.Ekran kartında olabilir.

Monitör kablo bağlantısı HDD, PSU güç kablosu anakar soketi pinler güney kuzey köprüsü kondansatör sorunu vb. Sistemi görmeden yorum yapıyoruz belki basit nedenle kaynaklı belki daha zoru en iyisi teknik servis.

Söküp takarak daha büyük arızaya sebep olabilir. Sistemi yeniden kurmak almak gibi.

Öncelikle PC'de buzzer var mı ona bak olmadan ses alamazsin. RAM, ekran kartı ne varsa sok PC'den. PSU ve CPU tek kalsın çalıştır PC'yi bak bakalim hata sesi alıyor musun. Eğer alıyorsan anakart çalışıyor demektir.

Yorumlar fazla idi okuyamadım kusura bakmayın eğer başkası söylediyse önceden. RAM'ler sorunlu olabilir. Bilgisayar açıldıktan sonra kapanıyor mu? Kapanıp kendi kendine açılıp tekrar kapandığı vs. oluyor mu? Monitörün analog mu? Monitör kablosu takılı mı? (Muhtemelen takılı)

İlk önce çalışan size uygun bir sistem de tek tek denemeniz gerekiyor işlemci ya çalışır yada çalışmaz yani uyarı sinyali verir.

Bu durumda RAM ekran kartı anakartı işlemciyi çalışan sistem de denemeniz gerekiyor PSU kaliteli marka değil bu arada tam güç vermiyor olabilir.

Bu gibi problemler genelde RAM'lerin tam oturmama sebebinden veya RAM arızalanmasından dolay veya anakartınızı şase yaptırmanızdan dolayı. Elektrik gidip gelmesi, cihazınızda elektrik birikmesi ve anakartınıza yüklü gelen voltajdan dolayı da yakmış olabilirsiniz.

Anakartta buzzer yoksa bir buzzer takıp bilgisayar açılırken çıkarttığı sesi dinlemek. Bu ses genellikle sorunu işaret eder. 2 kısa bip "RAM'i algılayamadım" 2 uzun bip "ekran kartını algılayamadım" gibi.
Pili çıkartıp 5-10 dakika bekleyip pili geri taktıktan sonra bilgisayarı açmak.

Belleklerde yada anakart slotunda arıza olmuş olabilir.Güç kaynağı sisteme yeterli güç beslemesini yapmamaktadır.İşlemci de yada anakart işlemci yatağında da problem olabilir.Ekran kartında olabilir.

Monitör kablo bağlantısı HDD, PSU güç kablosu anakar soketi pinler güney kuzey köprüsü kondansatör sorunu vb. Sistemi görmeden yorum yapıyoruz belki basit nedenle kaynaklı belki daha zoru en iyisi teknik servis.

Söküp takarak daha büyük arızaya sebep olabilir. Sistemi yeniden kurmak almak gibi.
Parçaları yarın arkadaşın sistemde deneyeceğim. İşlemciyi anakartı ve belleği.
Buzzer bulma imkanım yok. Anakartımda buzzer yok.

Kasayı direkt arkadaşın evine götürüceğim. Tek tek parçaları denicem.
RAM'de sıkıntı olacağını sanmıyorum başka PC'de denedim. Sistemde buzzer yok.

Bahsetmiş olduğum uygulamayı denediniz mi? Benimde böyle bir sorunum olmuştu bu şekilde düzeldi. Sonrasında ise temiz bir şekilde Windows 10 kurdum sorunum çözüldü. Son bir tavsiye olarak sisteme Windows yüklü bir SSD yada HDD takın bir de öyle deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı