İşlemci Yüksek Frekansta Çalışıyor

ahmetongl

Decapat
Dengeli modda kullanmaktayım sistemimi ancak her zaman 3 GHz'lerde dolanıyor, bu yüzden de fazla ısınıyor. Bunun ayarı var mı? Mesela işlemci yükte değilken düşük frekansta çalışsın gibi. İlla ki vardır ancak ben bilmiyorumdur. BIOS'tan vs. ayar varsa yazar mısınız? Sistem 2.5 aylık hep aynı sorun var ve daha çare bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de merak ediyorum. Aynı sorunu yaşıyorum. Güç planı ayarlarında, "Dengeli" modunda da "Yüksek Performans" modunda da aynı GHZ'de çalışıyor işlemci.

Son Windows 1903 güncellemesi ile güç tasarrufu hariç bütün modlarda işlemci frekansı sürekli üst düzeylerde dolanıyor, aynı sorunun çözümünü ben de merak ediyorum.

Son Windows 1903 güncellemesi ile güç tasarrufu hariç bütün modlarda işlemci frekansı sürekli üst düzeylerde dolanıyor, aynı sorunun çözümünü ben de merak ediyorum.
Bunun son güncelleme ile geldiğine emin misin? Birde son sürüme nereden bakacağım? Şu an dayımın bilgisayarındayım Ryzen 3 1200 var ve yüzde 40 kullanıma çıkmadan 2.5 GHz'i geçmiyor. Ben Ryzen 5 2500X kullanmaktayım keşke Ryzen 5 2600 alsaydım.

Hocam peki i5 6600K'nın (4.2 GHZ), Mordhau, Battlefield 1 gibi oyunlarda kullanımının %100'de seyretmesi normal midir?

Bunun son güncelleme ile geldiğine emin misin? Birde son sürüme nereden bakacağım? Şu an dayımın bilgisayarındayım Ryzen 3 1200 var ve yüzde 40 kullanıma çıkmadan 2.5 GHz'i geçmiyor. Ben Ryzen 5 2500X kullanmaktayım keşke Ryzen 5 2600 alsaydım.

MSI marka anakart mı kullanıyorsun? En son bios güncellemesini kurdun mu?

Hocam peki i5 6600K'nın (4.2 GHZ), Mordhau, Battlefield 1 gibi oyunlarda kullanımının %100'de seyretmesi normal midir?

Saydığın oyunlar directx 12 kullanıyorsa gayet normal. Oyunlar 11 kullanıyorsa bile elindeki işlemcinin kullanım oranı çok yüksek olması lazım. Yani normal.

MSI marka anakart mı kullanıyorsun? En son bios güncellemesini kurdun mu?

Saydığın oyunlar directx 12 kullanıyorsa gayet normal. Oyunlar 11 kullanıyorsa bile elindeki işlemcinin kullanım oranı çok yüksek olması lazım. Yani normal.
Asus anakart kullanıyorum son güncellemeyi kurdum.
Biosda advanced altında cpu-c states disable ise enable yaparsanız düzelme olacaktır diye düşünüyorum.
Cpu-c statesin kapalı olması işlemci frekansını sabitlemeye yarıyor.
O ayar autodaydı enabled yaptım denedim bişey değişmedi.
Konu günceldir.

Son düzenleme:
3000 serisi işlemciler için optime edilen son bios sürümlerinde bir sıkıntı olabilir. Bir önceki bios sürümüne dönüp deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı