İşlemci yükseltmek mi yoksa anakart, RAM ve işlemciyi değiştirmek mi?

ilker0187

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
10. nesil i5 var. Anakart en fazla 11. nesli desteklediği için 11. nesil i7'ye yükselteyim dedim ama fiyatı hala 8-9 bin civarı.
Anakart, RAM ve işlemciyi komple yenilemek istesem epey tutacak. Üstelik benim mevcut anakartım MSI MAG B560 Tomahawk, böyle bir anakartın yeni soketlisi şu an 7-8 bin.

8-9'u yükseltmeye kullanacağına elindekileri sat, o fiyata ekle, AM5 soket bile alırsın.
Anakartının sıfır fiyatlarına aldanma, ikinci eller fazlasıyla ölü. Ancak her türlü 12-13 bütçe çıkartabileceğini tahmin ediyorum ki o bütçeyle en az B650, 7500F ve 16GB DDR5 çekersin.

İşlemci yükseltirken ekran kartına dikkat edin destekliyorsa yükseltme yapabilirsiniz sizin tercihiniz ama işlemci ekran kartına fazla gelirse ekran kartını da yükseltmeniz gerekir.

Elindekilerini satıp o fiyata eklersen AM5 soket alabilirsin diye düşünüyorum senin tercihin.

8-9'u yükseltmeye kullanacağına elindekileri sat, o fiyata ekle, AM5 soket bile alırsın.
Anakartının sıfır fiyatlarına aldanma, ikinci eller fazlasıyla ölü. Ancak her türlü 12-13 bütçe çıkartabileceğini tahmin ediyorum ki o bütçeyle en az B650, 7500F ve 16GB DDR5 çekersin.
Galiba dediğinize benzer bişey yapacağım. AM5 soketli Ryzen 7 düşünüyorum.11. nesil i7 ucuz olsa ona geçerdim yalan yok ama eski nesil bir işlemciye 8-9 bin vermek saçma.
Yükselte şimdi acil lazım değil tabi fikir almak için sormuştum. Sistemi satamam, aktif iş için de kullanıyorum. Belki uygun fiyatlı laptop alır ondan sonra parçaları satar öyle yükseltirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı