BIOS versiyonun ABC05.Bios versiyonum şuan H61DOC10.BSS buna göre bir tane 2012 yılında var, zaten güncelledikten sonra değişmeyecek mi bios versiyonu ?
Sırayla dediniz evet ama updatenin üstüne de devam edebilirsin yazmışsınız ya ondan bende tarih sırasına göre kurayım diye düşünmüştüm.
O bir marka, anakartın BIOSTAR kısmını atladım okurken oradan kaldı, boşver. Yukarıda verdiğim bağlantıda gerekli BIOS sürümün var, eski işlemcini tak, oraya git indir kur, yeniyi tak. Olmazsa fişten çekip bir CMOS pinlerine 2-3 saniye tornavida dokunduurp kısa devre ile BIOS sıfırlarsın veya pilini çıkartıp 10sn bekler takarsın.Revi 6.0
gigabyte degilse derken dediginizi anlamadım
İşlemciyi anca takıp yazabildim.O bir marka, anakartın BIOSTAR kısmını atladım okurken oradan kaldı, boşver. Yukarıda verdiğim bağlantıda gerekli BIOS sürümün var, eski işlemcini tak, oraya git indir kur, yeniyi tak. Olmazsa fişten çekip bir CMOS pinlerine 2-3 saniye tornavida dokunduurp kısa devre ile BIOS sıfırlarsın veya pilini çıkartıp 10sn bekler takarsın.
Sorman iyi oldu.İşlemciyi anca takıp yazabildim.
Resimde görüyorsunuz indirip kurmam gereken 3 evet ama 1 ve 2 işaretlediklerimin açıklamları farklı ve daha yeni. Bunlar farklı bir şeymi yoksa ben sadece 3. yümü kurmalıyım.
Tamamdır. O zaman ben ilk önce H61DO912.BBS updatini yapayım soran dediğiniz gibi 10 ar dk araylada önceki resimdeki eskiden yeniye doğru 2. ve sonra 1. dekileri kurayım. Bakalım inşallah bir sıkıntı çıkmaz. Bu arada elektrikler sık sık gitmiyor o yandan sorun olmaz diye düşünüyorum. şuan ki bios versiyonumda buymuş ;Sorman iyi oldu.
Buna atlayıp "he evet evet" diyecek kişilerin okuma yazması ve tecrübeleri pek yok, BIOS'lar değişikliklerini TXT olarak belirtirler, genelde de atlayarak kurulmaması tercih edilir.
Senin BIOS versiyonun kaçsa, hepsini indir, 10'ar dakika arayla kur, o arada bilgisayarda bir şeyler yapma, son kuracağın versiyon H61DO912.BBS olacak o işlemcin için ama üstüne de devam edebilirsin.
Elektrik kesilmemesi önemli, onu unutma. Eğer gündüz daha az elektirik kesiliyorsa şimdi indir, sabah yap bu işleri, eğer gece daha az elektirik kesiliyorsa şimdi yap.
BIOS versiyonuna bak, sonra sırayla o update'ine gel yazdım ama?Tamamdır. O zaman ben ilk önce H61DO912.BBS updatini yapayım soran dediğiniz gibi 10 ar dk araylada önceki resimdeki eskiden yeniye doğru 2. ve sonra 1. dekileri kurayım. Bakalım inşallah bir sıkıntı çıkmaz. Bu arada elektrikler sık sık gitmiyor o yandan sorun olmaz diye düşünüyorum. şuan ki bios versiyonumda buymuş ;
Bios versiyonum şuan H61DOC10.BSS buna göre bir tane 2012 yılında var, zaten güncelledikten sonra değişmeyecek mi bios versiyonu ?BIOS versiyonuna bak, sonra sırayla o update'ine gel yazdım ama?
BIOS versiyonun ABC05.Bios versiyonum şuan H61DOC10.BSS buna göre bir tane 2012 yılında var, zaten güncelledikten sonra değişmeyecek mi bios versiyonu ?
Sırayla dediniz evet ama updatenin üstüne de devam edebilirsin yazmışsınız ya ondan bende tarih sırasına göre kurayım diye düşünmüştüm.
O ABC05 olduğunu nerden anladınız nerede yazıyor ?BIOS versiyonun ABC05.
Gereken versiyonun ABC12.
12-5 = 7 tane BIOS versionunu kurman gerek.
Eğer sende "tarih sırası" ile böyle düşündüysen tamam aynı yoldayız, kaç BIOS kurman gerekiyorsa yavaş yavaş kur işte, anlaşamadık ama şimdi anlaştık herhalde.
ABC örnek olarak verildi, sen geçmişten günümüze doğru gel, hallediyoruz.O ABC05 olduğunu nerden anladınız nerede yazıyor ?
Tarih sırasından kastım mesela H61DOC10.BSS benim şuanki 2021 de, H61DO912.BBS bu 22 de, biri 23 biride 24 de çıkmış ya 2022 de yapmış olsam bu updati 23 deki ve 24 deki update olmamış olacaktı o tarihte o bakımdan ilk çıkandan son çıkana doğru demek istemiştim.
İlk defa bios updeti yaptığım için bu kadar irdeliyorum ondan anlaşamamış gibi olabiliriz ama anlaştık bence ya![]()
Tamam anlaştık sıkıntı yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.