İşlemcinin 85 dereceden sonra hızını düşürmesi

tloji

Kilopat
İşlemcim 85 dereceden sonra hızını düşürüyor ve 85'in üstüne hiç çıkmıyor. Bundan dolayı arada FPS drop yaşıyorum. Var mı bu sıcaklığı 90 civarına limitleyecek bir yol? Şimdiden teşekkürler.

Işlemci yansın diyorsun :) güvenlik onlemi o demek ki 90 dereceyi uygun görmemişler. Bir soğutucu al derim. Ama yok çıksın yansın benim vücudum benim kararim dersen de biosta ayarı var onun kapatabiliyorsun cool in quit mi neydi tam da hatırlamıyorum kurcala bulursun evde değilim şuan bakamıyorum :) termal macunu da yenileyebilirsin eğer henüz yapmadıysan

Hayır. Işlemci'ye ön tanımlı ayardır. O sıcaklığa gelince performansını kısar. Laptop kullanıyorsanız termal macun kurumuş, fanlar tıkanmış veya bi şekilde hava boşluklarını kapıyor olabilirsiniz. Bilgisayarda ise gene termal macun kurumuş, fanlar tıkanmış, kasa tozlanmış veya kasa hava akışını sağlayamayacağı biyerde olabilir. Bunların hepsi soğutma verimini azaltır. Tavsiyem bilgisayarınızın fanlarını temizleyip termal macununu yenilemektir. Yaz oldugunuda hesaba katarsak ısınma problemleri artmış olabilir.

Yorumlarınız için teşekkür ederim termal macunu 2-3 ay önce sürdüm aynı şekilde içini de temizledim. Altında soğutucu var yanında mini vantilatör de var. Ama laptop olduğu için maalesef hep bu civarda. Amacım tabii ki yakmak değil :D 90'ın üzerine çıkacağını düşünmüyorum onun için sordum çünkü hep 80-85 arasında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı