Fotoğrafa baktığınız üzere işlemcimin çekirdeklerini fulledim ne işe yaradığı hakkında gram bir fikrim yok bir arkadaşım böyle yapmamı söyledi bunun herhangi bir zararı var mıdır? Ömrünün azalması falan soğutma konusunda bir sıkıntım yok ama sizce normal ayardaki gibi 1 çekirdek mi kullanayım yoksa fotoğraftaki gibi tam çekirdek mi? İşlemcim: Ryzen 7950x3D
O ayarı ya hiç açma yada en yükseğe ayarla. Bilhassa 1-2 çekirdek seçmen berbat bir performansa sebep olur. Nadir durumlar dışında o ayar kapalıyken tüm çekirdekler aktiftir ve öyle olmalıdır.
O ayarı ya hiç açma ya da en yükseğe ayarla. Bilhassa 1-2 çekirdek seçmen berbat bir performansa sebep olur. Nadir durumlar dışında o ayar kapalıyken tüm çekirdekler aktiftir ve öyle olmalıdır.
Gerçekten 2 çekirdek bir sisteminiz olsaydı mantıklı bir hareket olurdu 1 ya da 2 çekirdek kullanmak ancak 32 çekirdek bir işlemcide düşük tutmanızın manası yok diye düşünüyorum. En yüksek değere almanın bir zararı olacağını sanmıyorum.
Gerçekten 2 çekirdek bir sisteminiz olsaydı mantıklı bir hareket olurdu 1 ya da 2 çekirdek kullanmak ancak 32 çekirdek bir işlemcide düşük tutmanızın manası yok diye düşünüyorum. En yüksek değere almanın bir zararı olacağını sanmıyorum.