Çözüldü İşlemcinin bütün çekirdeklerini kullanmak zararlı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dominant

Picopat
Daha fazla  
Fotoğrafa baktığınız üzere işlemcimin çekirdeklerini fulledim ne işe yaradığı hakkında gram bir fikrim yok bir arkadaşım böyle yapmamı söyledi bunun herhangi bir zararı var mıdır? Ömrünün azalması falan soğutma konusunda bir sıkıntım yok ama sizce normal ayardaki gibi 1 çekirdek mi kullanayım yoksa fotoğraftaki gibi tam çekirdek mi? İşlemcim: Ryzen 7950x3D

Dosya Ekleri

• 1743417840077.png
    1743417840077.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Çözüm
Kapalı olunca otomatik ayarlıyor diye biliyorum sistem. MSConfig ile çok uğraşmayın bence, Windows bozulabiliyor.
Bence siz onu kapalı tutun. Eğer performansınız oyun oynanamayacak dereceye gelirse bu ayarı deneyebilirsiniz ancak böyle bir durum yok ise kapalı tutmanızı öneririm çünkü açarsanız çok az da olsa cihazın ömrünü kısaltabiliyor.

Bence siz onu kapalı tutun. Eğer performansınız oyun oynanamayacak dereceye gelirse bu ayarı deneyebilirsiniz ancak böyle bir durum yok ise kapalı tutmanızı öneririm çünkü açarsanız çok az da olsa cihazın ömrünü kısaltabiliyor.

Performans sıkıntım yok sistemim güçlüde arada bir masaüstündeyken mouse imleci nedense hareket ettirirken takılıyor arkadaşta bunu yapmamı söyledi fakat ben risk almamak için ayarı kapattım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı